Texas Instruments končí s výrobou procesorů pro mobilní zařízení

Jedna z největších společností zabývající se výrobou čipů pro mobilní zařízení, společnost Texas Instruments, oznámila, že končí s výrobou procesorů pro mobilní zařízení. Jedná se o překvapivé rozhodnutí, které dozajista zarmoutí nejednoho příznivce texaské společnosti.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský



Ještě nedávno zástupci společnosti TI slibovali, že jejich procesor OMAP 4470 bude pohánět zařízení s operačním systémem Windows 8 RT. To se po posledním prohlášení společnosti zdá jako čistá utopie. I přesto, že americká společnost úzce spolupracuje s mnoha společnostmi, které každoročně produkují hned několik modelů (Barnes & Noble, Amazon, Toshiba) se rozhodla, že ukončí své účinkování na trhu s procesory pro mobilní zařízení.

Důvod je jasný- čipsety řady OMAP totiž nedisponují integrovaným modulem pro 3G a 4G sítě, což ve finále znamená, že moduly musejí být samostatně implementovány a to se negativně podepisuje na ceně a výdrži jednotlivých zařízeních. Smířit se musíme bohužel i s tím, že se v budoucnosti nesetkáme s dříve slibovanými procesory OMAP 5, které měli být vůbec první dvoujádrové procesory postavené na architektuře Cortex A15.

Společnost ujistila své stávající zákazníky, že se nemusejí obávat opovrhováním ze strany společnosti a že se dočkají plné podpory současných procesorů.

Zdroj: Tabletowo