Samsung představil Galaxy Tab 4 Education: tablet pro školáky

Jihokorejský Samsung se rozhodl lehce upravit vlastní Galaxy Tab 4 a nabídnout jej vzdělávacím institucím v USA. Změny však nejsou jen na první pohled viditelné, ale odehrály se samozřejmě i v softwarové výbavě přístroje.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský


Samsung Galaxy Tab 4 Education, jak zní název tabletu, bude nabízen školám K-12 (ekvivalent pro první a druhý stupeň základní školy v ČR) a to za cenu 370 dolarů za kus (cca 7 400 Kč). Školy navíc mohou využít dotace v hodnotě 30 dolarů na kus.

Tablet je vybaven 10,1palcovým displejem s rozlišením 1 280 × 800 pixelů, čtyřjádrovým procesorem na taktu 1,2 GHz, 1,5 GM paměti RAM či 16 GB prostoru pro uživatelova data. Nechybí však ani slot na SD karty, 3Mpix fotoaparát, 1,3Mpix webkamera či baterie o kapacitě 6 800 mAh, jež by měla zajistit až 10hodinovou výdrž. Tablet přitom běží na Androidu ve verzi 4.4 KitKat.

Co odlišuje tento model, je odolné pouzdro, které má tablet udržet v bezpečí. Druhou odlišností je podpora platformy Google Play for Education, která shromažďuje aplikace, jenž mohou využít jak školáci, tak učitelé. Učitelům navíc umožňuje efektivně spravovat žákovské tablety. Platformu Google Play for Education podporují i některé další modely, mezi ně patří například HP Slate 8 Pro, Asus Transformer Pad a Google Nexus 7 – všechny jsou bez výjimky levnější než tablet od Samsungu.

Zdroj: AnandTech, Samsung