Nový Nexus 7 se možná neprodává tak dobře jako první generace

Jak je známo, Google spolupracuje na tabletu řady Nexus s tchajwanskou společností Asus. Ta však zadává výrobu další společnosti Quanta, která je "montovnou" i pro další významné hráče na trhu. Společnost nyní zhoršila odhad počtu vyrobených tabletů, přičemž za snížením zřejmě stojí horší prodeje tabletu Nexus.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Martin Straka

 

Společnost Quanta oznámila na začátku roku, že počítá s 20 milióny prodaných kusů tabletů za celý rok rok 2013. V těchto číslech jsou schované tablety řady Nexus, ale i tablety Kindle. Poslední měsíc však Quanta tyto čísla přehodnotila a vydala prohlášení, že snižuje svůj odhad na 12 až 13 miliónů kusů.

nexus7-72-660x465
Nexus 7 a Nexus 7 2

TIP: RECENZE: Acer Iconia Tab A1 – levný konkurent iPadu mini?

Analytici tak ihned přispěchali s vysvětlením, že na vině jsou především příliš velká očekávání ohledně nové generace tabletu Nexus 7. Ten se prý zatím neprodává tak dobře jako jeho předchůdce a prodeje jsou zatím velmi vlažné. Na vině můžou být nové osmipalcové tablety, které se začínají velmi prosazovat, ale i čekání na novou generaci tabletu Apple iPad mini, případně pak nepříliš atraktivní obal nového Nexusu.

zdroj:  Digitimes