Jailbreak iOS 8.1 uvolněn: umožňuje: „odemčení“ vašeho iZařízení

Jen pár dní poté, co Apple do světa vypustil nejnovější verzi operačního systému iOS, tedy iOS 8.1, je k dispozici první nástroj pro provedení jailbreaku. Nástroj od týmu Pangu kromě iOS 8.1 dokáže účinně „odemknout“ i starší iOS 8.0.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský


Před několika hodinami se objevila nová verze obchodu Cydia store, který umožňuje instalovat na zařízení s jailbreakem a iOS 8.1 aplikace, které nejsou v obchodě App Store dostupné. Pokud tedy plánuje jailbreak, je nyní vhodný okamžik, neboť Apple s velkou pravděpodobností bezpečnostní chyby opraví tak, aby jailbreaku v budoucnu zabránil.

pangu-jailbreak-tool

TIP: Apple vypustil iOS 8.1: návrat Camera Roll a další změny

Nástroj Pangu iOS 8 jailbreak musí běžet na počítači s Windows a nejjednodušeji jej zprovozníte, pokud umíte čínsky, nástroj je totiž kompletně v čínském jazyce. Vývojáři poukazují také na to, že je třeba na vašem iZařízení vypnout veškerá hesla a také funkci „find my iPhone“ předtím, než nástroj použijete.

Nástroj Pangu jailbreak povolí „odemknutí“ následujících přístrojů: iPad 2 a novější, iPad mini a novější, iPhone 4S a novější a iPod Touch 5. generace. Nástroj je ke stažení na následujícím odkazu Pangu. Upozorňujeme však, že jailbreak je prováděn na vlastní nebezpečí a doporučit jej lze jen zkušenější uživatelům.

Zdroj: Pangu, 9to5Mac, Redmond Pie