Google Nexus 7 - levný tablet, který se vyrovná i obrům

Společnost Google včera představila tablet Google Nexus 7 a už dnes máme k dispozici benchmark testy a test výdrže baterie. Možná budete překvapeni, jak dobře si tento tablet vedl oproti silnějším konkurentům.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský



Porovnáváme-li tablet Google Nexus 7 s top-end Tegra 3 zařízením jako je Transformer Pad Infinity 700 taktovaným na 1,7 GHz s HD rozlišením 1920 x 1200 pixelů nebo se Samsung Galaxy Tabem 7.7, který reprezentuje rodinnu zařízeních společnosti Samsung poháněných poslední generací dvoujádrových procesorů Exynos (včetně Galaxy Note 10.1), vychází z nich tablet společnosti Google až překvapivě dobře a v některých testech dokonce dominuje, ovšem musíme podotknout, že v některých částech testu je tato dominance způsobena i nižším rozlišením tabletu.


benchmarks
Jednou z nejdůležitějších vlastností tabletu je samozřejmě také jeho výdrž. Ani v standartním testu přehrávání HD videa ve smyčce se spuštěným Wi-Fi připojením se Google Nexus 7 nemá za co stydět. Dostali jsme se na hodnotu atakující 10 hodinovou výdrž, a tím Nexus 7 poráží mnoho dražších protivníků.

battery_life

Jak můžeme vidět, tak z výsledků testů vyplývá, že co se týká surového výkonu a výdrže baterie tabletu, Google Nexus 7 by mohl být tou správnou volbou pro rok 2012 a v současné době ho pořáží jen velmi drahé vlajkové lodi známých společností, jenž jsou poháněny procesory jako Snapdragon S4 či  Exynos Quad.

google_nexus_7-1-11378961 Nexus_w_iPad
Nexus7 nexus7side
nexus-7-tablet