Elektrokoloběžky pomáhají šetřit hodiny času. A nejen to!

Elektrokoloběžky pomáhají šetřit hodiny času. A nejen to!
Fotografie: Vzdusin.cz

Elektrokoloběžky se staly oblíbeným cestovním prostředkem mnoha generací. Můžete s nimi na cyklostezky a podobné cesty a dostanete se díky nim z bodu A do bodu B v příjemně krátkém čase. Jaké jsou jejich další benefity, kterých si užívá stále více uživatelů?

E-shop Vzdušín.cz, který patří mezi zkušené prodejce elektrokoloběžek, přináší představení těch nejvýznamnějších výhod.

S elektrokoloběžkou do školy, do práce i na nákup

Nezáleží na tom, zda se pohybujete ve městě nebo na vesnici. Elektrokoloběžky usnadní každou cestu, a to díky svému jednoduchému ovládání a řízení. Běžné městské modely ujedou až okolo 30 kilometrů a dokážou vyvinout maximální rychlost okolo 25 km/h. To vám může při přesunu ušetřit spoustu času.

Elektrokoloběžky také potěší každého ekologa. Díky svým bateriím jsou výrazně ekologičtější než auta se spalovacími motory. A když už je srovnáváme s automobily, nesmíme zapomenout na to, že vám odpadají problémy s parkováním. Díky jejich štíhlé konstrukci můžete koloběžky nechat téměř všude, nebo je dokonce složit a přenést do interiéru.

Díky tomu jsou vhodné jako dopravní prostředek pro každého studenta, který se potřebuje rychle přemístit mezi jednotlivými fakultami, ocení je ale také pracující osoby. Pokud nechcete při cestě do práce využívat auto a ani hromadná doprava vám není příjemná, je pro vás elektrokoloběžka nejlepší variantou. Po cestě na kole nebo klasické koloběžce potřebujete mít k dispozici sprchu, ale s elektrickými modely tento problém odpadá.

Elektrokoloběžky v číslech

Jednotlivé modely koloběžek mají různé vlastnosti. Mezi nimi vystupuje se svými parametry elektrokoloběžka AERIUM Aovo Pro. Nabízí skvělý výkon, rychlost, výdrž baterie i nosnost.

Přestože na první pohled vypadá jako klasický model, koloběžka AERIUM má výkonný elektromotor, který dokáže vyvinout rychlost až 31 km/h (dá se však omezit na zákonných 25 km/h). To znamená, že jeden kilometr ujedete ani ne za dvě minuty! Zde se hodí srovnání s tím, že průměrná rychlost chůze je asi 5 km/h, takže 1 km vám trvá ujít přibližně 15 minut. S případným omezením rychlosti vám pomůže aplikace SMART, ve které můžete nastavit omezovač v rozpětí od 15 do 31 km/h.

A když už jsme u těch čísel, stojí za zmínku, že na jedno nabití může ujet 25–35 kilometrů. Délka dojezdu záleží na více faktorech. Důležitý je terén, styl jízdy a také hmotnost. Samotné nabíjení je poměrně rychlé, konkrétně lze elektrokoloběžku plně nabít zhruba za pět hodin.

Většina klasických elektrokoloběžek má nosnost do 100 kg. I zde model AERIUM vyniká, protože díky zesílené konstrukci uveze až 120 kg.

AERIUM Aovo Pro

Praktické vlastnosti, které usnadní váš život

Elektrokoloběžky jsou skvělým dopravním prostředkem také díky dalším vlastnostem. Třeba model AERIUM Aovo Pro je vybavený protiskluzovými koly o velikosti 8,5 palce. Při jízdě v noci se o viditelnost stará výkonná LED svítilna na řídítkách, vzadu pak svítí výstražné světlo, takže vás nepřehlédnou ostatní chodci nebo řidiči. Bezpečnou jízdu zajišťují také kvalitní brzdy v kombinací s brzdnou funkcí elektromotoru.

Pokud vás trápí spíše vhodné uskladnění, tak vás jistě potěší informace, že některé elektrokoloběžky mají jednoduchý systém skládání. Ve složeném stavu lze koloběžky snadno přenášet a uskladnit je v úzkém prostoru. Váha se pohybuje okolo 12 kg.

A pokud se bojíte krádeže, pak zde opět poslouží aplikace SMART, se kterou můžete koloběžkou zamknout. Také vás upozorní na to, kdyby někdo s koloběžkou manipuloval bez vaší přítomnosti. I tak je vhodné koloběžku, pokud se od ní vzdálíte, zamknout mechanickým zámkem.

Spolehněte se na kvalitu a služby

Jak si být jistí tím, že máme kvalitní model? Výhodné je vybírat modely od výrobců, kteří již mají dlouholeté zkušenosti na trhu. E-shop Vzdušín.cz nabízí velmi kvalitní a výkonné modely elektrokoloběžek a zajišťuje i jejich záruční i pozáruční servis. Seženete zde navíc potřebné doplňky a náhradní díly.

Pokud máte jakékoliv dotazy, můžete se obrátit na technickou podporu, kde se spojíte s vyškolenými techniky. Ti vám poskytnou všechny potřebné informace i instrukce pro zprovoznění vaší nové elektrokoloběžky.