Asus na český trh uvádí Asus MeMO Pad 7 – je levný a barevný

Asus uvedl na český trh další tablet představený před měsícem na veletrhu Computex. Jedná se o model MeMO Pad 7, jenž přináší zajímavý poměr ceny a výkonu. Běží na operačním systému Android 4.4 KitKat, který je vylepšen o uživatelské rozhraní Asus ZenUI.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský


Novinka nabídne jasný IPS displej s úhlopříčkou 7 palců a HD rozlišením. Tablet zaujme pestrou paletou barev zadního krytu s lesklým povrchem. K dispozici je černá, modrá, červená, žlutá nebo bílá varianta. Sedmipalcový displej s HD rozlišením je přitom olemován úzkým rámečkem. Zařízení je tenké jen 9,6 milimetrů a jeho hmotnost činí necelých 300 gramů.

asusmemopad-colour

TIP: Nvidia Shield Tablet - herní tablet uniká na prvních renderech

MeMO Pad 7 obsahuje interní úložiště o kapacitě 16 GB, které lze rozšířit pomocí paměťových karet microSD s kapacitou až 64 GB. Kromě toho Asus nabízí 16 GB prostoru v cloudu na rok zdarma prostřednictvím služby WebStorage. O výkon tabletu se stará čtyřjádrový procesor Intel Atom Z3745 (Bay Trail) s maximálním taktem až 1,86 GHz. Zajišťuje také dlouhou výdrž baterie až 9 hodin při prohlížení webu nebo přehrávání videa.

176 blue 0821

Asus MeMO Pad 7 nabídne také zadní fotoaparát s rozlišením 2 Mpx pro pořizování snímků a přední kameru s rozlišením 0,3 Mpx pro videohovory. Tablet běží na základě operačního systému Android ve verzi 4.4 KitKat, jenž obohacuje nadstavba Asus ZenUI.

MeMO Pad 7 se již prodává a to za 3 990 Kč s DPH hned ve všech barevných variantách.

Zdroj: Tisková zpráva