Aplikace do Windows Phone 7 pouze skrze Marketplace

Zbožňovali jste Windows Mobile pro jeho všestrannost a téměř neomezenou zásobu programů na internetu? Tak zase polkněte, protože u chystaného WM7 bude jediná oficiální cesta, jak se dostat k aplikacím, jedině přes Windows Marketplace.

Todd Biggs potěšil na nedávné konkurenci zajímavou informací. Jediná možnost, jak si do nového mobilního systému Windows Mobile 7 stáhnete oficiální cestou aplikace, bude placená sbírka na Windows Marketplace. Naschvál jsem vytknul "oficiální", protože není pochyb o tom, že se ihned objeví hackaři, kteří nám vše zprostředkují jinou cestou.

Ze strany vývojářů to bude znamenat jediné. Velmi úzká pravidla a velká možnost negativních reakcí Microsoftu na spousty aplikací. Že vám to zní povědomě? Dle Todda se MS bude snažit vyhnout podobizně Applu velmi jasnými údaji a možnostmi, které mohou externí vývojáři využít. Stejně tak bud interní tým Microsoftu kontrolovat vytvořená pravidla a dle situace je upravovat.

Windows Marketplace si má vzít to nejlepší z App Store a Android Market a hodit všechno na jednu hromadu. U zkušebních aplikací se však zůstalo, až na jednu změnu. Nově se sami vývojáři mohou rozhodovat, jak přesně má zkušební verze jejich programu vypadat a chovat se. Pokud se pak rozhodnete aplikaci koupit, žádné další stahování už nehrozí, aplikace se jen odemkne.

Spravování aplikací bude mnohem jednodušší díky tomu, že je tu vše spojeno s vaším Live účtem (ano, váš počítač, telefon, xbox a další). Koupené aplikace si tak lehce odinstalujete a opět nainstalujete, vše navíc drží pohromadě na vašem Live účtu, takže si koupené programy můžete libovolně přenášet z přístroje na přístroj. Vše se navíc pořizuje za peníze, nikoli body, jak je tomu např. u Xbox Live. Vše si budete moci kupovat/stahovat i přes Zune klienta na vašem PC (ano víme, iTunes klepe na dveře).

Uvidíme, jak vše bude fungovat a zda se vedle oficiálních cest budou otevírat i ty temné uličky. To však zjistíme až když WM7 dorazí na trh.

zdroj: www.engadget.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze