Acer Iconia One 7: Clover Trail+ vystřídá výkonnější Bay Trail

Jak zajisté víte, Acer nabízí levnou řadu tabletů, kterou nazval Iconia One. Ačkoli je těchto modelů již více, Acer je tak trochu zmateně nabízí pod jedním pojmenováním. Nyní se ukazuje, že by Acer mohl těmto levným kouskům vylepšit procesorovou jednotku, a to poměrně znatelně.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský


Jak to tak vypadá, Acer se totiž chystá tablety řádně vylepšit – starší procesor Intel Atom Z2560 Clover Trail+ by totiž měl nahradit jeden ze čtyřjádrových procesorů na architektuře Bay Trail, konkrétně by to měl být Atom Z3735G.

acer-b1-750

TIP: Asus MemoPad 8 - osm palců s 64bitovým procesorem

I nové modely zůstanou pod názvem Iconia One, ovšem nabídnou ještě kódové označení „B1-750“, zatímco tablety s procesory Clover Trail+ najdeme pod označením „B1-730“. Kromě toho Acer nabízí i tablet „B1-720“, ovšem ten nepatří do rodiny Iconia One zařízení.

Ačkoli se novinka Iconia One B1-750 ještě neobjevila na oficiálních stránkách Aceru, díky francouzskému obchodu PC21 a benchmark testu GFXBench známe jeho specifikace. Nabízí 7palcový IPS displej s rozlišením 1 280 × 800 pixelů, dále disponuje 1 GB paměti RAM, 8/16 GB úložného prostoru a slotem na microSD kartu. Tablet je dále vybaven 5Mpx fotoaparátem a 0,3Mpx přední webkamerou. Tablet by měl stát přibližně 100 eur, tedy 2 750 Kč.

Zdroj: AcerManiak, Mobile Geeks