Windows 10 dostane podporu FLAC: čekání je u konce

9

To, že Windows 10 budou revoluční je téměř jasné. O tom, že Microsoft chce vytvořit dokonalý operační systém svědčí i to, že do systému přidává doposud postrádané funkce, jako je třeba podpora různých multimediálních formátů.

Kromě nedávno přidané podpory kontejneru MKV se v systému objeví i podpora dalšího hojně používaného formátu, kterým je FLAC. Tento formát je určen pro zvukové nahrávky v bezztrátové kvalitě a pokud dochází k nějaké kompresi, tak se jedná o tu matematickou, kde zvuk neztrácí na kvalitě jako například u MP3 formátu.

Windows 10 Technical Preview

Jak je vidno, tak Microsoft nastavil zcela jiný přístup u vývoje systému Windows a je otevřenější, čemuž právě nasvědčuje přidání podpory těchto dvou formátů, jenž jsou volně ke stažení a nejsou vázány žádnou licencí, čili jsou otevřené.

Zdroje: neowin.net

Diskuze ke článku
mildaaa
Borci z windows reagují skutečně bleskurychle.
Jarda
Na Windows 10 se tesim. Mam 8.1 a ta rychlost je oproti W7 znat. Mohla by byt aktualizace pro W 8.1 zdarma. Ale asi nebude.. Uvidime.
r-blade
Můj názor je ten že pro win 8.1 bude upgrade zdarma..už jednou si platil novou licenci ..ale ja co mam win 7 to bude,zpoplatněny..
...
To jako že dodnes jsem si ve Windows nemohl pustit hudbu ve formátu FLAC nebo co? Co je to zbytečný a nesmyslný článek?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze