Dočkáme se obrů s W10M? Microsoft povolil až 9palcové displeje

7

Americký Microsoft po nějaké době opět mění své povinné podmínky pro výrobce různých zařízení se systémem Windows 10. Změny se dotýkají i mobilních telefonů, které budou moci například teoreticky nabídnout až 9palcové displeje.

Windows 10

Doposud platilo, že zařízení využívající operační systém Windows 10 Mobile, musela mít maximální úhlopříčku displeje 7,99 palce. Nově je tento limit navýšen na úhlopříčku menší než 9 palců. Tím vzniká prostor pro zařízení o velikosti tabletu, avšak s mobilní verzí Windows 10. Zda-li se však takových zařízení dočkáme, je otázkou. Další drobná úprava se týká přisvětlení u fotoaparátu. Pokud se jej jakýkoliv výrobce rozhodne nasadit, je striktně vyžadován i automatický režim, kdy se blesk sám zapne ve chvílích nedostatečného světla.

TIP! Microsoft přidá do Windows 10 Mobile podporu čteček otisků prstů

Změny se dotkly také tabletů a rovněž se týkají úhlopříčky displeje. Zatímco do této doby musel mít tablet s plnohodnotnými Windows 10 úhlopříčku displeje alespoň 8 palců, nyní bude stačit i 7palcová úhlopříčka. Microsoft také zvýšil nároky na operační paměť. Nová zařízení využívající Windows 10 budou muset poskytnout alespoň 2 GB RAM. Jde o vítanou změnu, neboť u základních modelů se často objevovala 1GB operační paměť, která rozhodně není zrovna dostatečná.

Zdroje: msdn.microsoft.com

Diskuze ke článku
Josef
"Microsoft POVOLIL až 9palcové displeje"
Ten Microsoft je tak hodný, že laskavě povolil až 9palcové displeje. Tak to asi přejdu na WP...
Pietor
Měl bych dotaz: Nevíte zda se chystá nástupce Surface 3? A popř. kdy by ho Microsoft mohl představit?
ANO
Ta poznamka o W10 a 7" nebo 2GB ram je irelevantni, muze tam byt cokoliv a VZDY mohlo. Na WP/M, ktere nejsou dostupne pro bezne lidi tyhle omezeni byt kladena mohou. Takze jedine vysvetleni, proc se to v clanku zminuje, ze W10 zarizeni musi splnovat aspon 2GB ram, aby mohly byt zdarma ..... coz ale v clanku chybi. Kazdy si muze W10 nainstalovat kam chce, ale pokud nesplni urcite parametry, tak musi zaplatit licenci.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze