Microsoft nyní podporuje Matrosku: zatím jen ve Windows 10

11

Existuje mnoho multimediálních přehrávačů a mezi ně patří i Windows Media Player. Jedná se o standardní přehrávač obsažený ve Windows a nutno podotknout, že pár let na něj v Remdmondu prakticky nesáhli, až to teď.

Microsoftu záleží na tom, aby měl ve svém systému Windows, co nejlepší technologie, i když u Windows Media Playeru tomu tak do nedávna nebylo. Ovšem nyní přišla změna, velký upgrade, který se naplno projevil ve Windows 10 a přinese sebou nejspíše i novou verzi tohoto přehrávače, ale zatím se stále jedná o Windows Media Player 12.

Windows 10

Přehrávač nyní podporuje i MKV soubory a dokonce umí přehrávat kodek H265 alias HEVC, což je opravdu dobrá zpráva. Nutno podotknout, že starší, ale velmi rozšířený a stále velmi dobře použitelný H264 dokáže přehrát. Další změny se zatím v přehrávači neodehrály, ale je velmi pravděpodobné, že Microsoft vytvoří novou verzi přehrávače s číslovkou 13, která se možná dostane i do starších systémů.

Zdroje: microsoft-news.com, neowin.net

Diskuze ke článku
Tomogo
Microsoft zase jednou objevil Ameriku! 3xHURÁ! Bylo na čase!
js
osobně bych ale WMP zrušil a nahradil ho Hudbou a Videem ze Storu... dávalo by to větší smysl než vydávat novou verzi WMP
tom2844
Tak mě dosud štvalo, že MS chce aby lidi přešli na nový OS WINDOWS, ale s WMP12 nic nedělal!!! A co udělali lidi - zařídili se po svém.
Doufám, že bude umět přehrávat i ze složek + FLAC + webm +cz titulky! Např. Sony Media GO , Hudba Play a Walkman umí FLAC. ...Máme tu VLC, KM player, BS player, MX player... Sice Microsoft s tím přijde 5 minut po dvanácté, ale spousta lidí to jistě ocení. Tak doufám, že přidá i ty SLOŽKY!!!
Doba se změnila a MS se snad zamyslel a poučil... Např. taková blbost - jednou se jmenuje "Interpret" a pak "Umělci". To opravdu nemůžou takovou blbost už sjednotit!!! A Xbox Music přijde do CŘ asi až v dalším století...
Milan Kutaj
Milan Kutaj
A s príchodom Windows ∞ sa možno dočkáme aj pokročilejších funkcií, ktoré poznáme nie len z FREE programov, ale aj z mobilných telefónov :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze