Veletrh CES 2015 je za dveřmi: jaké novinky můžeme očekávat?

26

Vánoce v lednu, takový je největší světový veletrh spotřební elektroniky - CES. I letos se samozřejmě bude konat v Las Vegas a my budeme opět na místě u toho. Vzhledem k tomu, že je jeho začátek již téměř na spadnutí, nebude od věci podívat se na chystané novinky. Těch bude, jako vždy, nepřeberné množství a představí nám je mnoho velkých výrobců.

CES International

Veletrh CES 2014 se opět koná v Las Vegas, a to od 6. do 9. ledna, klíčové tiskové konference a akce se ale konají už několik dní před tím. Ani v letošním roce nebude na místě chybět naše redakce, tudíž se můžete těšit na živé zpravodajství přímo z centra dění, fotografie všech novinek a také komentované videopohledy. V dnešním článku si shrneme, na jaké mobilní novinky se můžeme pravděpodobně těšit.

CES 2015 začíná – co nás čeká?

Časy tiskových konferencí

Pondělí

  • 17:00 – LG
  • 20:00 – Asus
  • 23:00 – Samsung

Úterý

  • 01:00 – ZTE
  • 02:00 – Sony

Asus

Od Asusu toho lze čekat poměrně dost. Před týdnem a pár dny jsme vás informovali o únicích nové verze Asusu ZenFone, jehož funkce unikly v produktových materiálech. Kódové označení ASUS_Z007 nám toho příliš neprozradí, naopak funkční výbava zahrnující 5palcový displej s WVGA rozlišením, dvoujádrový procesor Intel, 1 GB paměti RAM a 5Mpx fotoaparát dává jasně na vědomí, že se bude jednat o zařízení z nižší střední třídy.

Současná flotila Asus ZenFone smartphonů – 4, 5 a 6 (a jejich další odnože)

Kromě uniklých materiálů k modelu ASUS_Z007 se spekuluje také o dalším 5,5palcovém ZenFonu, tentokrát ale s lepší, respektive zajímavější výbavou. A v neposlední řadě tu máme tajemný model s dvojicí fotoaparátů na zadní straně. Uvolněné video/teaser navíc v morseovce poodkrývá „tajné“ poselství: optický zoom. Očekávat můžeme také novinky z řady tabletů a konvertibilních zařízení.

Kdy: Tisková konference Aceru začíná v pondělí od 20:00 hodin.

LG

Ohledně tiskové konference LG se nejvíce spekuluje o představení nástupce zahnutého LG G Flex, ten je na trhu již dlouho a menší facelift by si jistě zasloužil, přinejmenším co se týče rozlišení displeje. To koneckonců potvrzují i spekulace, které se ohledně LG G Flex 2 prozatím vyskytly. Novinka by totiž měla dostat do vínku opět velký zakřivený displej, tentokrát ale s vyšším rozlišením FullHD.

Současná generace LG G Flex

Mezi další novinku, které bychom se měli dočkat je také představení LG G Watch R2, tedy nástupce prvních chytrých hodinek se zcela kulatým displejem. Zde však nejsou potvrzeny žádné další informace.

Kdy: Tisková konference LG začíná v pondělí od 23:00 hodin.

Samsung

A co Samsung? Oficiální představení modelu A7 má proběhnout na samostatné akci 17. ledna, nabízí se tak otázka, co všechno Samsung na CESu představí. Spekuluje se o nové vlajkové lodi modelu Galaxy S6, která by měla být už konečně kovová a nabídnout by měla také zakřivený displej po vzoru Galaxy Note Edge. Je ovšem jisté, že si tento model šetří Samsung na pozdější dobu, s největší pravděpodobností na MWC v Barceloně. Od Samsungu se tak na CESu můžeme dočkat spíše menších novinek.

Kovový rám Samsungu Galaxy S6

Kdy: Tisková konference Samsungu začíná v pondělí od 17:00 hodin.

HTC

Od HTC se očekává představení modelu s dobrým fotoaparátem. Upozorňuje na to pozvánka, která se objevila (unikla) na sociální síť Weibo. Té dominuje vyobrazení telefonu HTC s typickým designem. Za povšimnutí stojí výrazně ztvárněný fotoaparát, který dává tušit, že HTC chystá další model s důrazem na fotografování. Určitě se ale nebude jednat o HTC One (M9), přezdívané Hima, které má nabídnout 5palcový FullHD displej, Snapdragon 810, prostředí Sense 7.0 nebo 13megapixelový fotoaparát. Představení této klíčové novinky se dočkáme na jaře.

Pozvánka HTC

ZTE

Podobně nejasná situace, jako u Samsungu, panuje také u ZTE. Víme, že ZTE představí nové logo, kterým se bude prezentovat, jaký hardware však představí na své tiskové prezentaci, prozatím není jisté.

Nové logo ZTE

Sony

U Sony je víceméně jisté, na co se můžeme těšit. Mohla by to být vlajková loď s označením Xperia Z4, která se jen tak mimochodem stane i primárním telefonem v nové bondovce. O připravované Xperii toho víme poměrně dost, a to díky poměrně rozsáhlým únikům. Jak ale známe Sony, určitě nakonec něčím překvapí. Bude to Xperia Z4 mini? Nebo nové nositelné příslušenství?

Xperia Z Ultra, Z3, Z3 Compact a Z3 Tablet Compact... Dočkáme se jejich nástupců?

Sony Xperia Z4 mini by se mohla objevit po boku dospělé Z4, nabídnout by měla stejnou úhlopříčku displeje jako Xperia Z3 Compact (4,6 palců), výbava by však měla být shodná s dospělou Xperii Z4. Stejně tak se očekává nový tabletofon s označením Xperia Z4 Ultra a Z4 Tablet (Compact?). U nich by mělo rozlišení povyskočit na 2 560 × 1 440 pixelů, spekuluje se ale dokonce i o 4K rozlišení, tedy 3 840 × 2 160 pixelů. Minimálně Sony Xperia Z Ultra by si nástupce ve formě Z4 Ultra zasloužila. Uvidíme, na tiskovou konferenci Sony se ale rozhodně těšíme.

Kdy: Tisková konference Sony začíná v úterý od 02:00 hodin.

Alcatel by měl pro změnu představit chytré hodinky s názvem OneTouch Watch, které nesou označení hodinek od Apple, design si ovšem propůjčí od Motroly Moto 360, které svým vzhledem připomínají asi nejvíce. Cena by navíc měla být pouze „za zlomek ceny konkurence“.
Alcatel OneTouch Watch

Acer zase podle všeho chystá představení nové generace smartphonů modelové řady Liquid. Ten (ty) by měly nabídnout zajímavé možnosti ovládání, které urychlí celkovou práci v prostředí. Chybět by nemělo ani zatím nespecifikované domácí zábavní centrum a chromebook. Mimo to se na CESu můžeme těšit na nové drony, které se za posledních několik měsíců staly velice vyhledávaným artiklem. Na CESu jsou hojně zastoupeny i automobilky, které se prezentují svými řešeními pro propojení s elektronikou. Mercedes například chystá představení auta s autonomním řízením, Hyundai pak ukáže aplikaci, pomocí které můžete svůj vůz i nastartovat.

Redakce mobilenet.cz se bude účastnit celého veletrhu CES 2015 a můžete se těšit nejen na mnoho preview nových zařízení, ale také na první dojmy, fotografie a samozřejmě komentovaná videa přímo z Las Vegas. Nezapomeňte tedy sledovat naše zpravodajství na webu i speciálním blogu ze zákulisí, který pro vás připravujeme na Twitteru.

Diskuze ke článku
pitralon
Dejte si pozor na KIES od Samsungu.cz - umí vám úplně zničit telefon .Chtěl jsem nahrát aplikaci KIES , a úplně mi zničila telefon . Nekupujte Samsungy
baro rajt
Z Ultra - TOP model za TOP cenu.... jednoznačne najlepší v svojej cenovej skupine...
A co Microsoft
A Microsoft nepredstavi na CES nic? Az toho 21.1 ?
HTC
A konferencia HTC sa koná kedy..ste asi zabudli napísať.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze