Amaryllo iCamPro FHD: oceňovaný hlídací robot

2

iCamPro FHD není novinka, jde o úspěšný projekt z Kickstarteru, který vyhrál cenu za inovaci na letošním veletrhu CES 2015. Úspěšný byl i v rámci Computexu, a tak nebude na škodu si o něm něco málo povědět. Jedná se o chytrého domácího robota, který nejenom že vidí a slyší, ale dokonce může zachycovat i pochybující se předměty.

iCamPro FHD je úspěšný projekt z Kickstarteru, z původně požadované částky 1 000 dolarů na dokončení se vybralo téměř 366 000 dolarů. Ve zkratce řečeno se jedná se o domácího hlídacího robota. Ten funguje zcela odlišně od klasických bezpečnostních kamer, které stále směřují na jedno místo, případně je pro jejich pohyb nutný zásah ze strany uživatele (například skrze webové prostředí dané aplikace). iCamPro FHD sám automaticky detekuje scénu a monitoruje přesně tu scénu, kde se v té dané chvíli „něco“ děje.

iCamPro FHD

Není tedy s podivem, že tento zajímavý projekt získal cenu už na letošním veletrhu CES. Ten je sice už dávno za námi, kamera ovšem byla oceněna i v rámci konání veletrhu Computex, kterého se naše redakce účastní.

Kamera je velmi malá, zhruba 8 centimetrů, o to více překvapí, že je v ní implementován poměrně výkonný procesor. Kamera může (jak samotný název napovídá) zaznamenávat až FullHD video, problém ji nedělá ani noční vidění. V případě zaznamenání pohybu kamera automaticky informuje svého majitele skrze propojený smartphone formou notifikace. Samozřejmě ji lze ovládat i pomocí aplikace, například přiblížení, zaznamenání dané situace, atd. Tato aplikace je dostupná jak pro zařízení se systémem Android, tak i iOS. Kamera se může pohybovat v rozsahu 360°, majiteli tedy neunikne žádný pohyb.

iCamPro FHD naživo

Kamera má hned několik senzorů, například senzor pohybu, senzor hluku a také nabízí možnost ukládání záznamu skrze cloudovou službu Google Disk. Nechybí možnost komunikace na dálku a také ultra úsporný režim. K dispozici bude v několika barevných variantách, její cena by měla být při příchodu na trh okolo 7 500 Kč (300 dolarů). Vývojáři však zaznamenali menší problémy s dostupností některých komponent, původně plánovaný květen pro distribuci k prvním zájemcům se tak lehce protáhl.

Kamera se nedoporučuje vystavovat venkovním podmínkám, na tyto příležitosti tu společnost Amaryllo připravila model iSensor HD Patio. Design už není tolik sofistikovaný, cena je však o 100 dolarů nižší (199 dolarů).

Zdroje: amaryllo.eu

Diskuze ke článku
spotify web player
The article you have shared here very good. This is really interesting information for me. Thanks for sharing!- hotmail login
spotify web player
Thanks for sharing these useful information! This is really interesting information for me. http://hotmailwiki.com/hotmail-login

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze