Ve Windows Phone Store se nachází přes 270 000 aplikací

21

Microsoft se na své konferenci podělil o čísla, která se týkají jeho obchodu s aplikace pro Windows Phone. Aktuálně se v něm nachází již 270 tisíc aplikací, což je o 100 tisíc více než před rokem.

Microsoft se osmělil a vypustil do světa několik zajímavých čísel. Dnes ráno jsme vás již informovali o 12 miliónech prodaných Lumií 520. Nyní se zaměříme na software, konkrétně na obchod Windows Phone Store. V něm se aktuálně nachází přes 270 000 aplikací. Loni v srpnu to bylo přibližně 170 000 aplikací a na sklonku loňského roku byla pokořena meta 200 000 aplikací. Obchod tedy neustále roste, dle Microsoftu tempem 500 aplikací denně.

Obchod Windows Phone Store je také nejrychleji rostoucím s meziročním přírůstkem 91 %. Na velké hráče Google Play a App Store však ve výsledném počtu výrazně ztrácí. Oba jmenovaní již nabízejí více než milión aplikací ke stažení. Microsoft se dále pochlubil tím, že na 8 trzích drží Windows Phone více než 10% podíl. Na 24 trzích, včetně České republiky, se také telefony s Windows Phone prodávají lépe než telefony s iOS.

Zdroje: wmpoweruser.com

Diskuze ke článku
Dan
A komu tím prospějete , co ?!
Jakub
Abych usetril Androidakum prsty. Jen si vzpomente kolil bylo na A appek kdyz mu bylo pet (jesli vic, tak pocitejty ty ktere nepadaj a nezpomaluji system).
blue.sun
Někdy je výhoda být třetí. Vyberou si jen to, co dává smysl a nemusí kopírovat každou kravinu... Kolik z těch milionů je asi tak užitečných?
ja
Podle mých zkušeností s and. je 95% app. k ničemu.(60% nepoužitelný kraviny, 20% nefunguje a pada,15% nehorázně zpomaluje systém už tak pomalej) wp8.1 is best:)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze