Spekulace o LG G Watch: uniká první fotografie (2× aktualizováno)

Na světlo pronikají další a další informace o chystaných chytrých hodinkách od LG. Už se ví, že budou levnější než konkurenční Gear 2, nyní se můžeme podívat také na uniklý snímek zařízení. Budou stačit na soupeření v čím dál tím víc obsazeném segmentu nositelné elektroniky?

Aktualizováno 20. 6. 2014

Po několika dnech tu máme uniklou fotografii samotných hodinek. Ze snímku vyplývá, že hodinky poběží na systému Android Wear, jelikož vyzývají uživatele ke stažení stejnojmenné aplikace a můžeme tedy předpokládat, že skrze ni se budou hodinky domlouvat s vaším zařízením.

Uniklý snímek LG G Watch

Všimneme si také designu, který nijak nevybočuje, a máme zde čtvercovou konstrukci, podobně jako u Sony SmartWatch 2 nebo Samsung Gear 2. Stejně jako konkurenti, i tyto hodinky nabídnou pryžový pásek, který ocení zejména sportovnější jedinci. Nakonec máme také možnost vidět nabíjecí konektor na levém boku, do kterého je zastrčený nabíjecí kabel. Hodinky by se mohly světu ukázat už příští týden na konferenci Google I/O, a to jako jedny z prvních, které budou podporovat operační systém Android Wear.

Aktualizováno 15. 6. 2014

A máme tu další úniky, tentokráte systémového logu. Ten v jednom případě ukázal docela zajímavou věc – zařízení označené jako LG G Watch má slot pro SIM kartu a tím pádem i své vlastní připojení k internetu. Hodinky by tak nebyly závislé na telefonu, ale není jasné, jaké další funkce by zvládaly, a jestli by dokázaly i telefonovat.

Přihláška ke schválení ke korejskému telekomunikačnímu úřadu má dokazovat existenci LG G Watch se SIM kartou.

Toto zařízení však bude v prodeji pouze v Jižní Koreji. Pokud by se mělo například v USA dostat na pulty prodejen v blízkém termínu, muselo už by být zažádáno i jejich schválení u úřadu FCC. Podle dostupných zdrojů se tak ale nestalo.

Původní obsah z 11. 6. 2014

Nepřehlédněte:

U hodinek bývá nejdůležitější hodnota výdrže na jedno nabití. G Watch se chlubí baterií s kapacitou 400 mAh (pro srovnání: Samsung Gear 2 má 300 mAh) a výrobce tvrdí, že by to mělo vystačit na 36 hodin provozu. K plnému nabití budou potřeba méně než dvě hodiny.

Naše další pozornost směřuje k neméně podstatné součásti, kterou je displej. Ten má mít úhlopříčku 1,65 palce a rozlišení 280 × 280 pixelů. Nabídne tak jemnost 240 ppi. Hodinky pohání Snapdragon 400 s 512 MB RAM a 4 GB vestavěné paměti. Jako operační systém bude použita upravená verze Androidu, která umožní ovládání a zadávání textu hlasem.

LG G Watch

To všechno bude uzavřeno v obalu o rozměrech 37,9 × 46,5 × 9,95 mm. Nejsou to sice rekordní hodnoty, ale potěší hmotnost 61 gramů, což je o trochu méně než v případě již zmiňovaných hodinek Gear 2, jejichž hmotnost činí 68 gramů. Ve výbavě dále nechybí rozličné senzory, jako je například ten pro okolní světlo, dotyk, krokoměr nebo měřič náklonu. Informace s telefonem se synchronizují prostřednictvím Bluetooth 4.0 LE a dobíjení probíhá přes standardní microUSB port.

Zdroje: feedproxy.google.com, 9to5google.com

Diskuze ke článku
Pepaaa
V LG mají mozek! Nabíjení pře standardní microUSB je důvod, proč bych si nekoupil chytré hodinky od Samsungu. Za tyhle svoje SmartWatch 2 rád vyměním! :)
mina66
Spekulace o LG Shit Watch: bude i verze s ještě menší výdrží
Lukáš
Kolik asi tak budou stát?
JJ
Slovo „vyplývá" se píše s tvrdým Y, proboha.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze