LG G Watch a Motorola Moto 360: první hodinky s Android Wear

22

Spolu s přizpůsobeným systémem pro nositelnou elektroniku Android Wear ukázali své chytré hodinky, které na této platformě běží, první dva výrobci. LG G Watch i Motorola Moto 360 by se přitom měly objevit na trhu již v nadcházejících měsících. Na podrobnější specifikace a ceny si však budeme muset ještě počkat.

Platforma Android Wear, kterou Google dnes představil, je kompletně přizpůsobená pro nositelnou elektroniku, takže nabídne mnohem lepší uživatelské pohodlí než většina dosavadních hodinek s Androidem.

Hranaté hodinky LG G Watch, které chce jihokorejský výrobce uvést na trh již v průběhu druhého čtvrtletí, se svým designem více podobají dnešním chytrým hodinkám. Na rozdíl od nich se však z fotografií, které LG zveřejnilo, přece jen zdá, že se nebude jednat o čtvercový displej, který by byl přilepený k hodinkovému pásku.

LG G Watch

LG G Watch sází na obdélník, který nepřesahuje svými hranami šířku pásku, takže vypadá elegantněji, než další dnešní chytré hodinky. Společnost na hodinkách úzce spolupracovala s Googlem, s čímž má již bohaté zkušenosti díky výrobě posledních smartphonů řady Nexus. Přestože specifikace ani cena, stejně jako datum představení hodinek, ještě nebyly zveřejněny, měly by se prodávat za poměrně příznivou cenu.

„Možnost pracovat s Googlem na LG G Watch byla ideální příležitost pro LG opravdu vytáhnout všechny trumfy v designu a inženýrství,“ řekl Jong-Seok Park, generální ředitel divize Mobile Communications v LG. „Jsme přesvědčeni, že dobře navržené zařízení má potenciál, aby vzalo trh s inteligentní nositelnou elektronikou útokem,“ dodal.

Motorola spoléhá na klasické tvary

Hodinky Motorola Moto 360 na rozdíl od LG vypadají jako klasické kulaté náramkové hodinky, a jsou tak zhmotněním konceptu, který nedávno za velkého zájmu fanoušků proběhl internetem.

V režimu hodinek je nerozeznáte od klasických náramkových hodinek, stačí však stisknout multifunkční tlačítko a dostanete se ke všem chytrým funkcím. Také v tomto případě si však na podrobné specifikace a funkce budeme muset ještě počkat.

Hodinky Motorola Moto 360 by se na trh měly dostat v průběhu léta hned v několika provedeních. Odstartují v USA a postupně se dostanou na další světové trhy.

Zdroje: moto360.motorola.com, lgblog.co, engadget.com, motorola-blog.blogspot.cz

Diskuze ke článku
Tomáš
Musím přiznat ze Moto 360 mě oslovily. Zkloubili použitelnost s hezkým a uhlazeným vzhledem. Tedy na první pohled. Jsem zvědav na cenu a výdrž.
Klasika
jako to bylo se smartphony. Taky tu bylo hafo nevzhlednych smartphonu. Pak se vynoril iPhone a redefinoval cely mobilni trh.

A neco podobneho cekam, ze se stane s hodinkami iWatch. Nevzhledne buchty od Samskungu nebo LG, to je zoufalost na zapesti.
Hmmm
Tak to už vypadá mnohem lépe...lépe než ten hnus od Samsungu.
hmmm
Vypadá to na první skutečné Hodinky

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze