Runcible: kulaté kapesní hodinky, které umí volat i fotografovat

4

Na veletrhu MWC 2015 se kromě klasických telefonů, tabletů, chytrých náramků a dalších wearables ukázal i velmi zajímavý hybrid. Ten se jmenuje Monohm Runcible, má tvar kapesních hodinek, dokáže telefonovat a má dokonce i fotoaparát. Design je velmi jedinečný a jde o jedno z nejzajímavějších zařízení z veletrhu MWC 2015. Nakonec ale určitě nepotěší cena, která nebude pro každého.

Monohm Runcible

Hranice chytrých telefonů a wearables jsou dostatečně pevně dané tak, že tyto dvě kategorie nelze zaměnit. To platilo až doposud. Mohonm Runcible jsou chytré kapesní hodinky, které mají klasické telefonní funkce. Nejsou to tedy ani wearables, jelikož je nemůžete nosit na ruce nebo krku, a není to ani klasický chytrý telefon. Slovo „fantastické“ vyvstává při pohledu na tento zajímavý počin, který zaujme hned na několika frontách. Rozhodně tak nejde o „nudnou klasiku“, jakou je například náramek Acer Liquid Leap nebo Huawei Watch, které se také dočkaly představení na veletrhu MWC 2015.

Monohm Runcible
Přední část Runcible

První je jednoznačně design, který připomíná vetší kapesní hodinky. Displej je kulatý a dotykový, záda jsou potom vyrobena buď z cínu, mědi, mosazu nebo několika různých dřevin. Zadní kryt je vyměnitelný a lze si ho tak libovolně měnit. Na zádech najdeme i fotoaparát, který má být srovnatelný s iPhonem 5 nebo 5s. Jako operační systém slouží Firefox OS a Runcible dokáže i provádět hovory, takže umí nahradit váš chytrý telefon. Časem má tento zajímavý počin dostat příslušenství, které bude sloužit jako hodinkový řetízek nebo kožená pouzdra.

Různé barevné varianty

Nápad je to vskutku zajímavý a používání musí být skvělá zkušenost. Pokud se vám novinka zalíbila, připravte si pěknou sumu peněz, nejde totiž o klasické zařízení – Runcible má stát přibližně tolik, kolik odemčená varianta typické vlajkové lodě, takže pravděpodobně na úrovní 18 000 korun.

Zdroje: theverge.com, mono.hm

Diskuze ke článku
Grimm
Tak to nechápu, proč mít v kapse další ,,heblo"?.. U hodinek to ještě ujde ale toto?
Lyfe
Toto zariadenie má aj iné využitie..Výrobca ho prezentuje ako "anti-smartfón" s ktorým nebudete každých 5 minút kontrolovať displej telefónu..Jednoducho bude ako mŕtvy ak ste niekde v spoločnosti ľudí..
ghhfj
Bude i video recenze??
Safyx
Nerad bych vyvolal generační rozepři, ale zajímalo by mě, co má toto společného s kapesními hodinkami. Je pro vás něco takovéhoto: http://www.goldeligius.cz/kapesni-hodinky-cibule/ také tak nepochopitelné, jako pro mě výše zmíněný produkt? Podotýkám, že ve svém věku aktivně využívám smartphonu.

Díky,
Kamil

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze