První dojmy z MyKronoz ZePhone: chytré hodinky ze Švýcarska

MyKronoz se chlubí švýcarským designem. Chytré hodinky by tak měly mít základní aspekt, tedy vzhled splněn. Když k tomu přidáte podporu hovorů a SMS nezávisle na připojeném zařízení, GPS nebo až několik dní výdrže na jednu baterii, vše vypadá až moc dobře. Navíc ani cena není extra vysoká. Kde, pokud vůbec, je tedy problém?

Hodinky na první pohled nabídnou klasický a levný hranatý design. Mírně je zachraňuje pouze barevná variace, konkrétně černá, stříbrná a zlatá varianta. Především ve stříbrné nevypadají hodinky vůbec špatně, ale stále se jedná o poměrně velký a neforemný model. Design je sice dle výrobce švýcarský, ale na nás rozhodně působil čínsky a příliš dobrý dojem neudělal. I přesto hodinky nabídnou možnost vložení SIM karty a fungování zcela nezávisle na telefonu. Potěší také možnost volání nebo GPS. Na hodinkách budete ale marně hledat třeba takovou samozřejmou věc, jako je senzor tepové frekvence.

Hodinky MyKronoz ZePhone – první pohled z MWC 2015

Uvnitř bychom čekali Android Wear. K překvapení tomu tak není a v hodinkách se nachází Android 4.2, který dostal pouze jiný launcher. Samotný Jelly Bean není na hodinkách ani přes své stáří problémem, i když v Google Play, které je klasicky v menu hodinek, by se nejnovější verze hodila. V prostředí ještě zvládnete listování v menu, ale vyhledávaní nebo psaní SMS či emailů je na softwarové klávesnici zlo. Klávesnice je titěrná. Ostatně prst zabere téměř její polovinu.

MyKronoz ZePhone

MyKronoz se společně se ZePhone snaží dostat do České republiky. Zda se mu to povede a kdy zatím nevíme. Cena těchto hodinek činí v přepočtu 5 500 Kč. Škoda, že nemají hezčí design, senzor tepové frekvence a použitelnější software.

Technické parametry MyKronoz ZePhone

Kompletní specifikace
Konstrukce47,3 × 64 × 15,3 mm, 63 g, odolnost: ?
Pásekumělý, vyměnitelný: ?, zapínání: přezka
Displej?, 1,65" (320 × 240 px), tvar: ?
SystémAndroid, kompatibilní s: ?
Datové funkceBluetooth: 4.0, Wi-Fi: 802.11b/g/n, mobilní sítě: 3G, NFC: ?
Chipset
Paměťvnitřní paměť: ?, paměťové karty: ?
Akumulátor500 mAh, nabíjení: ?
Dostupnost, 5 500 Kč
Diskuze ke článku
Sauron
Android. Fujtajbl.
Frantisek Zboril
Frantisek Zboril
Pěkné, plno funkcí i ten android je super a možná i šikovnější android wear. Snad jako jediné mínus je, že se mi zdají hodně tlusté, velké na ruce budou asi dost vyčnívat. No a pak ta klávesnice žádný zázrak. Nedá se tam nainstalovat ze storu jiná?
Jan Vidim
Jan Vidim
Umíral jsem smíchy, když se tam pokoušel něco napsat... ještě ten tón hlasu.. :D :D
Pavell
Jak vám GPS hodinky rychle nachází satelity? Mě dělají moje něco podobného jako píšou zde http://www.vzdy.cz/extra/magazin/outdoor-a-sport/su-bezecke-gps-hodinky-dostatocne-presne. Tvářej se že, satelity našli ale no to tak není.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze