Guess chystá chytré hodinky, propojíte je s iOS i Androidem

1

Do odvětví chytrých hodinek vstupuje kdekdo a potenciálu nového odvětví wearables si všímají i klasické módní společnosti. Jednou z nich je i známý Guess, který na konec roku 2015 chystá uvedení svých prvních chytrých hodinek Guess Connect ve spolupráci se Martianem.

Guess je poměrně netradičním návštěvníkem veletrhu MWC v Barceloně, má k tomu ale důvod. Ve spolupráci se společností Martian chce totiž na konci roku 2015 uvést své první chytré hodinky. Mají výrazný design a budou dostupné ve dvou velikostech. Místo velkého displeje ale nabídnou pouze malý OLED displej, benefitem bude naopak výdrž 3 až 5 dnů běžného používání.

Guess Connect Guess Connect

Hodinky přes Bluetooth 4.0 připojíte s Androidem nebo iOS a poté můžete přes Siri nebo Google Now diktovat zprávy, obsluhovat hovory a kalendář. Dále je k dispozici vzdálené ovládání fotoaparátu, hudby nebo vyhledání telefonu. Hodinky zobrazují také notifikace ze všech aplikací z notifikační lišty telefonu a upozorní vás na ně vibracemi. Na malém displeji si také můžete například zobrazit čas pro odlišnou světovou zónu od primárního analogového ciferníku.

Hodinky Guess Connect na MWC 2015

Hodinky se ovládají pomocí bočních tlačítek, displej je ale i dotykový. Potěší odšumovací mikrofon a zajímavostí je také barevná notifikační LED zakomponovaná ne příliš vkusně do ciferníku. Hodinky budou k dispozici s velikostí pouzdra 45 mm pro muže a menším 41milimetrovým pouzdrem pro ženy. Guess slibuje výdrž 3 až 5 dnů pro chytré funkce hodinek a dva roky pro analogový ciferník.