První dojmy z Acer Liquid Leap+: barevně a levně

10

Acer nám v Barceloně ještě před zahájením samotného veletrhu představil hned tři telefony a jeden chytrý náramek. Právě náramek útočí na všechny uživatele, spojíte ho totiž nejen s Androidem a Windows Phone, tedy s operačními systémy, které Acer používá, ale také dokonce i s iOS.

Základním sloganem pro Liquid Leap+, jehož preview si můžete přečíst na tomto odkazu, by mohlo být levně a barevně. Modul pro monitoring je vsazen do gumových náramků, které se vyrábějí v zelené, červené, růžové a později i v klasické černé barvě.

Acer Liquid Leap+ – První pohled z MWC 2015

Samotný modul pro monitoring je lehký stejně jako náramek a na ruce vás nebude nijak omezovat. Konkrétní rozměry a hmotnost nám Acer bohužel zatím neprozradil. Velkou neznámou je i baterie, o které také nemáme informace. Pouze dle spekulací, displeji, a samozřejmě dle použití lze odhadovat výdrž zhruba na 4 dny. Nabíjení bude probíhat přes kolébku.

TIP: Acer Liquid Jade Z živě z MWC: první dojmy z levnějšího Jade S

Všechny informace z Liquid Leap+ se zobrazují na malém OLED displeji. Displej je na běžné notifikace dostačující. Probudíte jej dvojitým poklepáním, které nám na stánku Acer příliš nefungovalo, ale zřejmě se jedná o prototyp a Acer tyto nedostatky doladí. Další ovládání je již bezproblémové, tahem do strany se na displeji zobrazují kroky, celková vzdálenost a spálené kalorie. Delším podržením se můžete dostat do základní nabídky, kde je budík nebo například ovládání hudby.

Acer Liquid Leap +

Acer Liquid Leap+ je možné blíže modifikovat skrz Leap Manager, který je dostupný pro iOS, Android i Windows Phone. Nastavit si v něm lze například notifikace, na které vás má Leap+ upozornit. Leap Manager jsme na Androidu krátce vyzkoušeli a dle prvních zkušeností si řekne o dost energie. Ve využití baterie byl hned na druhém místě, po displeji, a to jsme v aplikaci strávili za celý den sotva 5 minut. Acer Liquid Leap+ bude dostupný v dubnu za cenu 2 100 Kč. Kompletní specifikace včetně rozměrů a hmotnosti doplníme.

Stáhnout Leap Manager

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Technické parametry Acer Liquid Leap +

Kompletní specifikace
Konstrukce? × ? × ? mm, 18 g, odolnost: IPx7
Pásekumělý, vyměnitelný: ano, zapínání: jiný
DisplejPMOLED, 1" (128 × 32 px), tvar: hranatý
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS, Windows Phone
Datové funkceBluetooth: 4.0, Wi-Fi: ne, mobilní sítě: ne, NFC: ne
Chipset
Paměť0 Bvnitřní paměť: 0 B, paměťové karty: ne
Akumulátor? mAh, nabíjení: proprietární kolébka
Dostupnost, 2 200 Kč
Diskuze ke článku
Nevesta.na.Hrasku
Krám jako všechno od Aceru ...
Frantisek Zboril
Frantisek Zboril
to už je lepší samsung gear fit za za 2 500 a umí toho o mnoho víc. Tohle je spíš taková plastová hračka pro děti.
Honza
Samsung gear fit je ovšem jen pro Android, konkrétněji jen pro omezený počet zařízení značky Samsung. To ho staví do pozice produktu, který je zaměřený jen na určité portfólii uživatelů, pro ostatní je to nepoužitelný krám.
Daniel
Už podle toho že na to musel několikrát klikat tak bych si to nekoupil.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze