První Lumia s Windows 10 dostane Snapdragon 810

5

V poslední době se telefonům řady Lumia poměrně daří a Microsoft se snaží dělat vše, aby to tak zůstalo. Svědčí o tom nové informace, podle kterých by měla být nová Lumia s operačním systémem Windows 10 osazena nejvýkonnějším procesorem od Qualcommu.

Americký výrobce procesorů pro mobilní telefony zveřejnil seznam společností, se kterými navázal spolupráci a poskytne jim svůj nový procesor Snapdragon 810. Jedná se o zatím nejvýkonnější čip výrobce s osmi jádry a 64bitovou architekturou.

Jak se bude jmenovat nová Lumia a kdy se jí dočkáme?

Kromě takových jmen jako LG, Lenovo nebo Xiaomi však na seznamu figurují také telefony společnosti Microsoft. A jelikož je Snapdragon 810 určen pro vyšší kategorii, je skoro jasné, že první důležitá Lumia s novým operačním systémem Windows 10 poběží pod taktovkou právě tohoto procesoru. Sám generální manažer managementu produktů společnosti Microsoft uvedl, že za tím stojí dlouhodobá spolupráce s Qualcommem. Těší se tak na úspěšné pokračování spolupráce a nasazením výkonného procesoru chce zákazníkům nabídnout nejlepší Lumie vůbec.

Zatím však nejsou známy žádné informace o tom, kdy bychom se měli dočkat takto vybavené Lumie, nejdřív si totiž musíme počkat na finální uvedení systému Windows 10.

Zdroje: pocket-lint.com

Diskuze ke článku
Kensi Deeks Blye
Kensi Deeks Blye
Doufám že alespoň nová vlajková loď bude pohanět 810, ale už by mohli i s nástupcem L1020 přijít a ten by podle mě měl mít taky 810
SpaceCore
Doufám, že alespoň Microsoft to osmijádro nějak využije. ¨jinak si zatím stojím za svým, že osm jader v telefonu se zatím nevyužije.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze