Sony Xperia Z4 údajně bude telefonem Jamese Bonda (aktualizováno)

To, že Sony hodlá obnovovat svojí vlajkovou loď každého půl roku je nyní více než nad slunce jasné a na veřejnost se začínají dostávat první informace o výbavě a konstrukci telefonu. Jak se dalo očekávat, telefon bude patřit mezi to nejlepší, co bude k dostání.

Aktualizováno 19. 12. 2014

Po necelém měsíci tu máme další novinky ohledně čtvrté generace nejvyšší řady Xperia Z od Sony. Tentokrát uniká fotografie poslána v e-mailové korespondenci generálním ředitelem Sony Pictures Entertainment a zobrazuje právě celou Xperii Z4, která bude po stránce vzhledu opět mírnou evolucí stávajícího modelu. Chystaný modely by navíc měl být propagátorem nového filmu s Jamesem Bondem. Spekulace nyní také hovoří o lepším procesoru Snapdragon 810, 4 GB RAM nebo podpoře LTE Cat. 6. Samozřejmostí už bude 5,2palcový QHD displej nebo 20,7megapixelový fotoaparát.

Sony Xperia Z4

Aktualizováno 24. 11. 2014

Pomalu ale jistě se blíží představení další vlajkové lodi od Sony, Xperie Z4. Serveru phonearena.com se povedlo získat nové informace a také rendery chystaného modelu, byť nepříliš kvalitní. Nové informace se zmiňují o displeji s úhlopříčkou 5,4 palce, což je v podstatě totožné, jako informace z října. Naopak v případě procesoru se zřejmě budeme muset spokojit „pouze“ se Snapdragonem 805 na 64bitové architektuře. Vylepšena by měla být čelní kamerka a to na 4,8 megapixelů. Baterie nabídne kapacitou 3 420 mAh. K představení Xperie Z4 by mělo dojít 5. ledna 2015 na veletrhu CES 2015.

Původní informace ze 17. 10. 2014

Velmi brzy se po uvedení Sony Xperie Z3 dostávají na veřejnost první střípky informací o následujícím modelu, tedy Xperii Z4. Ten má být podle „důvěryhodného zdroje“ představený již na Mobile World Congress příští rok. Co se zevnějšku týče, tak Z4 má vycházet výhradně ze „Z3ky“ a tak dostane již známý OmniBalance design, se kterým se již nějakou dobu známe. Zajímavé věci se však budou dít pod kapotou telefonu, kde k žádným kompromisům nedojde.

TIP: Skvělá zpráva: Sony chystá Android 5.0 pro všechny Xperie Z

Sony Xperia

První informace jsou o displeji, který má mít úhlopříčku 5,5" a QHD rozlišení. Zvuk z reproduktorů bude posílen vlastním dedikovaným zesilovačem. Jako čipset poslouží Snapdragon 810 s 64bitovou architekturou a osmijádrovým procesorem na frekvenci 2,8 GHz. Operační paměť pak bude mít kapacitu 4 GB a interní paměť bude začínat na 32 GB. Samozřejmostí je pak LTE a Bluetooth 4.1. Sony má také přinést nový snímač, který má mít podobné rozlišení jako současné modely, tedy kolem 20 Mpx. To by šlo ruku v ruce s nedávno diskutovaným snímačem, který předvedlo LG a údajně jej vyrábí právě japonské Sony, takže ho nejspíše uvidíme i v Sony Xperii Z4.

Zdroje: androidorigin.com, talkandroid.com, phonearena.com, gizmodo.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Lukáš Pavelka
Lukáš Pavelka
Nejlepší je na tom že k takovému mobilu daj baterií která sotva vydrží jeden den.
Jirka Bystre
Jirka Bystre
takže verze compact bude ve velikosti 5"....
stepo
To je masakr. Jenom mam vytku k tomu rozliseni..podle me staci bohate Full HD. Ale co no. Kazdopadne vybava je naprosto ultimatní. A ja cumim. Libi se mi 64bitovy 8 jadrovy Qualcomm. To bude masakr,spolecne se 4 Gb ram to bude delo.
Smarter
Jako skoda te hustoty pixelu, jinak lokomotiva. U androidu je uz takova konkurence a pretlak high endu, ze tady uz pujde o zivot. Podobne parametry a jeste lepsi ted bude muset nabidnout LG, Samsung, HTC a to nemluvim co za bestie vypusti cinani Oppo, Meizu, Lenovo atp.. Tohleto je uz opravdu moc pro Microsoft, v podstate jim jen zustava s otevrenou pusou koukat jak jim vdal ujizdi vlak. Jsem zvedav na ceny high endu v 2015, pod 30 000 se patrne nedostaneme.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze