LG ukázalo nový 20Mpx foto modul s optickou stabilizací obrazu

13

LG se na probíhající akci v Koreji pochlubilo novým mobilním snímačem, který disponuje rozlišením 20 Mpx a hlavně také optickou stabilizací obrazu, kterou v dnešní době od vrcholných zařízení očekáváme.

LG se na korejské konferenci pochlubilo novým snímačem, který pravděpodobně použije u své další vlajkové lodi, kterou by mohlo být LG G4. Na dohady je však brzy a tak se pojďme blíže podívat na nový snímač. Senzor nejspíše vyrábí Sony a kromě vysokého 20Mpx rozlišení zde najdeme také optickou stabilizaci obrazu, což je hlavně u vlajkových lodí velmi žádaná funkce.

TIP: LG se letos daří: G3 brzy překoná 10 milionů prodaných kusů

Nový foto modul

Pokud je však výrobcem Sony, dá se pak očekávat, že stejný senzor použije i sama japonská společnost ve své další vlajkové lodi, kterou by mohla být Sony Xperia Z4. Kdo se pak nenechal zahanbit, byl Samsung, který na stejné události předvedl svůj nový fotoaparát z Galaxy Notu 4, který také disponuje optickou stabilizací obrazu a rozlišením 16 Mpx. Vypadá to tak, že skončil závod o vyrobení největšího použitelného telefonu a výrobci pomalu přecházejí na soutěž o nejlepší fotoaparát.

Zdroje: phonearena.com, news.naver.com, gforgames.com

Diskuze ke článku
Xzeit
A co z toho, zase to bude další mobil s vyzdvihovaným fotoaparátem, ale jako blesk tam dají diodu, místo pořádného xenonou (na foto) diodu taky, ale pro přisvětlení videa a použití jako svítilna....
ugh
20Mpx v mobilu, to už je podle mě zhovadilost. Ještě přidaj funkci focení do RAW a může jít moje 14 Mpx DSLR se všema objektivama do koše. Asi ne...
Honza
Kdyz prislo HTC se svym 4 mpx fotakem tak se taky nadavalo.. Faktem je, ze kvalita fotek jde vpred.. A to je dobre :)
kleinak
To je mi ale novinka. Tohle používá Nokia už na stařičké Lumii 1020 od začátku a to je od září 2013, takže už přes ROK a LG to má jako novinku. Už i L 920 ji měla (Optickou stabilizaci přinesla už například Lumia 920, avšak bez monstrózního rozlišení. Optickou stabilizaci obrazu pak Nokia označuje jako PureView fáze 2).
Teď se ještě uvidí, zda to LG bude k něčemu. Samozřejmě k tomu nebude Xenonový blesk, ale ty trapné bludičky, takže to bude dobře fotit ve dne, ale nechám se rád překvapit. Pokud to bude mít i Sony, jelikož je to prý od nich, bude jen dobře.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze