Toto je odpověď Sony na brýle Google Glass (živě z CES)

16

Poté, co na veletrhu IFA ukázalo Sony svůj první nevzhledný prototyp chytrých brýlí, přišlo o pár měsíců později s další verzí, která vypadá mnohem lépe. Chytré brýle SmartEyeGlass Attach by mělo být možné připnout na různé druhy brýlí, mají opravdu malinký ale jemný displej a vydrží nabité asi dvě hodiny. Jde totiž stále jen o prototyp.

Sony SmartEyeGlass Attach

I když se poslední dobou zdá, že chytré brýle jsou slepou uličkou a všichni výrobci se zaměřují na chytré hodinky nebo náramky, Sony chystá odpověď na Google Glass s podobným konceptem. Brýle mají malý projekční hranol a dotykovou plochu. Rozdílem je ale uložení baterie na druhou stranu hlavy a možnost teoreticky připojit systém na jakékoliv brýle. Odsud název Attach.

Sony SmartEyeglass Attach – první pohled z CES 2015

Malý, ale jemný displej

Na pravé straně je modul s dotykovou plochou, která je umístěna na rozdíl od Google Glass zespodu. Přední stranu pak zabírá opět malý hranol, na který se zobrazuje obraz z malého displeje. A v případě Sony opravdu malého. Má úhlopříčku jen 0,3 palce, ale vysoké rozlišení 640 × 400 pixelů a je tak hezky jemný. Na rozdíl od Google Glass je mnohem blíže přirozenému přímému pohledu a spíše než nahoře je umístěn vpravo. Kvůli malé velikosti zobrazuje jen velmi základní informace, prototyp ukazoval různé fitness obrazovky.

Prototyp vydrží dvě hodiny

Baterie je umístěna na druhé straně brýlí a s primárním modulem je spojena kabelem, jakousi ohlávkou. To proto, že by mělo být možné moduly připnout na různé typy brýlí. Tomu, že se jedná pouze o prototyp, nasvědčuje zatím tristní výdrž baterie 2 hodiny. Je ale pravda, že Google Glass při rozsvíceném displeji a používání nevydrží déle. Sony zatím nemá připravenou aplikaci ani ekosystém k ovládání a zatím jde pouze o demonstraci technologie. Na trh by se brýle měly dostat po dalším vývoji v příštím roce.

Diskuze ke článku
Andrej Michalek
Prečo výrobcovia radšej nepredstavnia neskôr 100% funkčné zariadenie, ktoré ide do predaja?
lukáš
Pořád čekám kdy se tu ukáže XPERIA Z4, to ji Sony ukáže někdy jindy?
jarda
Martin je ve svém živlu. :-)
Vlastimil91 Overclocker
Vlastimil91 Overclocker
Mno Google Glass se mi líbí více teda :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze