Prohlížeč Spartan od Microsoftu: údajně zvládne rozšíření z Chromu

26

V letošním roce se dočkáme příchodu zcela nových Windows 10, které by mimo mnoha jiných změn, měly přinést také nový internetový prohlížeč, který je prozatím nazýván Spartan. Nyní se objevila velmi zajímavá informace o tom, že by Spartan měl zvládat doplňky pro Google Chrome.

V případě prohlížečů internetu nemá Microsoft nijak valnou pověst. A to díky nechvalně proslulým starším verzím Internet Exploreru. Ačkoliv v současnosti jde již o mnohem schopnější prohlížeč, nálepky problémového programu se již zřejmě nezbaví. Možná právě proto Microsoft vyvíjí jiný prohlížeč, který zřejmě dostane i odlišné jméno. Prozatím se nazývá Microsoft Spartan.

Windows 10

Nejnovější informace, se kterými přišel server Neowin.com, zmiňují jednu zajímavou skutečnost. Spartan by měl údajně být kompatibilní s rozšiřujícími doplňky Google Chrome. V tuto chvíli není jisté, zda půjde o úplnou nebo jen částečnou kompatibilitu, avšak v každém případě by to byl silný trumf do začátku, neboť by mnozí uživatelé, kteří nyní pracují s Chromem, nemuseli měnit své zvyklosti. Možností také je, že kompatibilita nebude přímá, ale pro vývojáře bude velice snadné prvky přepracovat pro potřeby Spartanu.

Uniklý snímek konceptu prohlížeče Spartan

Microsoft nicméně údajně neplánuje radikální řez a ve Windows 10 by se po boku Spartanu měl objevit ještě také Internet Explorer 11. Moudřejší budeme zřejmě již dnes večer, kdy Microsoft pořádá tiskovou konferenci a můžete ji spolu s námi sledovat on-line.

Zdroje: neowin.net, windowscentral.com, gearburn.com

Diskuze ke článku
na
Toto nechapem tu povest.
To iste bing. Pritom teraz som kupil lumiu, dowtedy android. na zaciatku mi vadilo, doriti kdeje google. Stale som pisal google.com. Az som jedneho dna prestal.

A clovek by sa divil, najdem absolutne vsetko co potrebujem. co ja viem. Zmyslim si ze chcem najst zlateho mravca. Napisem golden ant a 100% ho najdem.

Velakrat som si vsimol posmesne nazvy mrkvosoft, widle. nikdy nie na adresu google.
Z coho to prameni ta povest ? Windows mi vzdy fungoval spolahlivo a nenapada ma dovod preco by som ho mal nazyvat widle
figura
To je právě ono, chcete hledat zlatý mravenec, ale napsat musíte golden ant = to je odpověď na vaší otázku. Pokud jste nikdy neslyšel nic proti Google, nejspíš jste hluchý.
blue.sun
Fajn, takže debilizace světa pokračuje... Už i IE nám zchromne, jen aby byl módní... To si v Microsoftu neuvědomují, že plno lidí ho používá právě proto, že je jiný, než chromoklony?
tomas
Pouzivam mozilu. Som spokojny

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze