Panasonic Eluga: špičkový smartphone pro Evropu představen

Panasonic Eluga bude po několika letech mezi prvními mobilními telefony tohoto výrobce na evropském trhu. Dnes se můžeme na našem trhu setkat pouze s pevnými linkami Panasonic a vlaštovkami v podobě telefonů pro seniory. Novinka nabídne poměrně nízkou hmotnost 103 gramů, ušlechtilé materiály, jemné rozlišení dotykového displeje. A kdy se jí dočkáme? Údajně již na jaře letošního roku.

Panasonic Eluga: co říkáte na design?

Výrobce Panasonic poodhalil novinku pod kódovým označením Eluga, která bude směřovat na evropské trhy. O ní jsme vás ale už dříve informovali. Nyní přinášíme konkrétní informace o termínu zahájení prodeje a výbavě. Směřovat bude do třídy špičkových zařízení. Hlavní ovládací prvek zastane 4,3 dotykový displej OLED displej s jemným rozlišením 960 x 540 bodů. Tělo novinky se bude vyznačovat zvýšenou odolností vůči vodním podmínkám a prašnému prostředí. Podle prvních snímků by mohlo být šasi telefonu z kovových materiálů. Hmotnost 103 gramů je překvapivě nízká.

Na zadní straně si můžeme všimnout vedle fotoaparátu také zmínky o přítomnosti NFC čipu. Fotoaparát bohužel postrádá přisvětlovací diodu a jeho rozlišení je zatím neznámé. Mezi předinstalovanými aplikacemi bychom měli nalézt aplikaci pro sdílení multimediálního obsahu s televizemi Smart Viera. Podle slov výrobce by měla novinka dorazit na první trhy již na jaře letošního roku za dosud nespecifikovanou cenu. Více informací se dozvíme 21. 2. v 01:00 na této stránce. Plně by se nový Panasonic měl odhalit už za týden na MWC v Barceloně. Jak se vám novinka líbí? Co říkáte na její design?

Zdroje: slashgear.com, pocket-lint.com

Diskuze ke článku
Ivan
zaujímavé, ale kde je blesk ? ;)
Radek
Hmm , nevypadá zle . Absence blesku by mi nevadila . Jsem zvědavý na výbavu , a hlavně na cenu .
OS?
Jaký v něm bude OS? Android, nebo Widle? Nebo něco úplně jiného?
Karel
Ach jo, škoda že do všeho cpou Androida :/ ale asi je nejlevnější, nebo ?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze