Očekávané HTC One mini už máme v redakci: první video a fotogalerie

Do redakce nám právě dorazilo nové HTC One mini, které je zmenšeninou vlajkové lodi HTC One, stále však přináší špičkovou výbavu včetně HD displeje, fotoaparátu s ultrapixely nebo dvojice reproduktorů Boom Sound. Podívejte se na naše první video a fotogalerii této elegantní novinky.

HTC One mini je mezi vámi, našimi čtenáři, hodně očekávaný telefon, alespoň tak soudíme podle vašich reakcí v diskuzích. Elegantní kovový telefon s 4,3palcovým HD displejem, kvalitní výbavou a relativně kompaktními rozměry je něco, po čem řada uživatelů prahne. Nám se nyní tento očekávaný model dostal do redakce a ještě před klasickými podrobnými prvními dojmy a recenzí vám přinášíme ještě tento první videopohled a fotogalerii, doplněné o stručné první postřehy.

TIP: přečtěte si také naše podrobné preview HTC One mini

První postřehy

Níže přinášíme naše první postřehy v bodech z prvních několika hodin používání.

  • Design je na první pohled opravdu výborný, telefon vypadá hodnotně
  • Telefon je o hodně větší, než konkurenční Galaxy S4 mini a zdaleka není v ruce tak kompaktní, jak by název "mini" mohl naznačovat. Telefon je na výšku znatelně vyšší, než například Sony Xperia S, loňská vlajková loď se stejně velkým HD displejem s úhlopříčkou 4,3 palce.
  • Plastové boky bohužel na rozdíl od HTC One zabíhají až na přední stranu a telefon zdaleka není tolik kovový, jako vlajková loď One
  • Displej je skutečně výborný. Má špičkové pozorovací úhly, reálné podání barev a je velmi jemný. Oproti přímému konkurentovi v podobě Galaxy S4 mini má v tomto ohledu velkou výhodu.
  • Dvojice reproduktorů s BoomSound má opět úžasné basy a výborný zvuk. Na první poslech nám přijdou trochu méně hluboké oproti HTC One, ale stále se jedná o zvuk, který zcela deklasuje všechny ostatní mobily
  • Vyladění telefonu je výborné, zatím je vše velmi plynulé a telefon perfektně rychlý - tak to má vypadat.
  • Fotoaparát s ultrapixely je za dobrých světelných podmínek opět spíše průměrný, dobře si ale vede když je světla méně. Znát je ale chybějící optická stabilizace oproti většímu HTC One - první rychlé snímky přinášíme níže.

HTC One mini – první pohled

Fotogalerie

Srovnání rozměrů HTC One a HTC One mini: zas tak velký rozdíl to není

HTC One mini máme právě v redakci. Ptejte se nás na to, co vás zajímá. Odpovíme vám přímo v diskuzi pod článkem. Současně připravujeme podrobné první dojmy a samozřejmě plnohodnotnou recenzi.

Technické parametry HTC One mini

Kompletní specifikace
Konstrukce132 × 63,2 × 9,3 mm, 122 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper LCD 3, 4,3" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát4 Mpx (2 688 × 1 520), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 400 8930A, CPU: 2×1,4 GHz, GPU: Adreno 305
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor1 800 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostzáří 2013, 11 500 Kč
Diskuze ke článku
petanek
Bral bych ho hned kdyby měl NFC
Alan
Htc mini a s4 mini jsou podle mě každý pro jiné lidi. Htc mini je o formě - lepší displej, materiál a zvuk. S4 mini je skladnější, má slot na SD kartu a vyměnitelnou baterii. Ram a procesor - tady záleží spíš na od ladění systému. A jedna poznámka - mě prostředí touchwizu Samsungu přijde hrozně hnusné.
Alan
Dobrý den, jak na vás působí displej oproti super amoledu a běžnému IPS displeji?
Milda
Mno, Mini je trochu zklamáním, ten plastnový rámeček kazí dojem. Doufám, že 1GB RAM nebude znamenat to, že za rok Řekne HTC "Sorry, žádné další aktualizace!" jako u One S. Proti S4 Mini nepůsobí jako jasný vítěz, bude to boj. :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze