HTC One mini získává Android 4.3 Jelly Bean a Sense 5.5

11

HTC pokračuje v podpoře svých letošních telefonů a aktualizace na novější verzi operačního systému Android se dočkává model One mini. Těšit se můžete na Android 4.3 Jelly Bean a také inovovanou nadstavbu Sense 5.5, která vylepší funkčnost aplikace Blinkfeed.

HTC One mini bylo představeno v červenci 2013 a o dva měsíce později se dostalo na český trh. Jeho doménou je vzhled shodný s vlajkovou lodí a pak také vysoce kvalitní displej. Výrobce zvolil na úhlopříčce 4,3 palce rozlišení 1280 x 720 pixelů. Telefonu nechybí ani výkon díky Snapdragonu 400 či 1 GB RAM. Při startu prodeje HTC nasadilo Android 4.2 Jelly Bean a nadstavbu Sense 5. Nyní přichází pro všechny majitele pěkný vánoční dárek.

TIP! Recenze HTC One mini – Malá velká jednička

HTC One mini

HTC začíná aktualizovat model One mini na Android 4.3 Jelly Bean, nový software dorazil i na náš redakční kousek. Kromě novějšího Androidu získáte také inovované Sense ve verzi 5.5. Počínaje touto verzí si máte možnost zcela vypnout kontroverzní obrazovku Blinkfeed. Další novinkou je možnost si více přizpůsobit obsah BlinkFeedu a přidávat si i různé kanály, které nejsou standardně v nabídce. Například třeba Twitter kanály či YouTube kanály. Stále však chybí možnost přiřadit si zcela vlastní webovou adresu nebo RSS kanál, většinou se tedy opět musíte spoléhat na předpřipravené zdroje, mezi kterými ale nechybí ani mobilenet.cz. Na druhou stranu potěší nová možnost si veškerý obsah nechat stáhnout a posléze jej pročítat offline.

Aktualizace na Android 4.3

Samotná aktualizace povýší váš telefon na verzi 2.12.401.1 a její velikost činí značných 630,55 MB. Ke stažení proto rozhodně doporučujeme připojení k Wi-Fi. Před samotnou instalací aktualizace se ujistěte, že máte dostatečně nabitý telefon, alespoň na 50 %. Celá instalace trvá zhruba 10 minut. První dojmy z nového softwaru jsou kladné. Telefon je stále stejně svižný jako před aktualizací.

Závěrem můžeme ještě říci, že HTC již potvrdilo, že se v prvním čtvrtletí 2014 na model One mini dostane také vůbec nejnovější Android 4.4 KitKat. Dorazila na váš model již také aktualizace na Android 4.3? Podělte se s ostatními čtenáři o své dojmy z používání v diskuzi pod článkem.

Technické parametry HTC One mini

Kompletní specifikace
Konstrukce132 × 63,2 × 9,3 mm, 122 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper LCD 3, 4,3" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát4 Mpx (2 688 × 1 520), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 400 8930A, CPU: 2×1,4 GHz, GPU: Adreno 305
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor1 800 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostzáří 2013, 11 500 Kč
Diskuze ke článku
vlado
Ano, uz ho mam. Zatial v pohode. Ale nezobrazuje mi zmeskane hovory na uzamknutej obrazovke, len ikonku s ich poctom pri telefoniku, neviem, mozno sa to da nastavit. Ale inac spokojnost.
Wlado256
Po aktualizácii na 4.3 & Sense 5.5 zmizla možnosť nastavenia Lock screen-u :-(
Matej Sebek
Mne to hlasi, ze zadne aktualizace nejsou dostupne. To neni pro vsechny modely aktualni zaroven?
david.baribal
Zdravim.Mam po aktualizaci androidu 4.3.na HTC ONE problem s otoaparatem.Neobjevi na hlavním fotoaparátu funkce přiblížení a oddálení.Objevi se pouze pri pretazeni dvema prsty k sobe nebo od sebe.Dost nepohodlne a hlavne pri nataceni videa.Pak je natocene video k nicemu.Pokud prejedu nebo pridrzim prst na displeji objevi se AE a AF uzamceny.Zkousel jsem vse napravit v nastaveni ale nikde to nejde zmenit.Dalsi vec nastaveni tapety PRED odemcenim telefonu nastaveni vlastni fotky se uz v nastaveni nenabizi.Dekuji za rady

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze