Nové notebooky Yoga 3 od Lenova s 11 a 14 palci živě z CES

2

Lenovo bylo na veletrhu CES v Las Vegas jedním z nejaktivnějších výrobců vůbec. Představilo řadu nových notebooků, mezi které patří i nové 14 a 11palcové verze třetí generace konvertibilních modelů Yoga s otočným displejem. Podívejte se na fotogalerii a videopohled na novinky přímo z Las Vegas, kde jsme oba modely vyzkoušeli.

Lenovo už koncem roku představilo první model Yoga 3, a to s 13palcovou úhlopříčkou displeje a novým, designově neobvykle zpracovaným pantem. Velkým lákadlem je pak nový procesor Intel Core M, který je úsporný, nepotřebuje chlazení, ale přitom nabídne solidní výkon srovnatelný s procesory Core i3 a Core i5. Fotogalerii této novinky jsme vám přinesli už dříve a nyní chystáme také recenzi.

Lenovo Yoga 3 11 a 14: oficiální fotografie

V Las Vegas pak Lenovo představilo 14 a 11palcovou verzi třetí generace Yogy, s 13palcovou variantou ale toho moc společného nemají, alespoň designově. Pant i design je klasický a bližší druhé generaci. Zatímco menší 11palcový model nabídne rovněž procesor Intel Core M a uchladí se pasivně, uvnitř 14palcové verze nalezneme procesory Intel Core i 5. generace až s modelem Core i7, tudíž je mnohem výkonnější, než 13palcová verze. Navíc si integrovanou grafickou kartu můžete nahradit dedikovanou grafikou od NVIDIE. Zejména 11palcová verze v bílé variantě je velmi pohledným notebookem, potěší i poměrně nízká hmotnost 1,1 kg, i když na notebooky NEC LaVie to nemá. U obou modelů zaujme zajímavě strukturovaný plast kolem klávesnice, který vypadá také odolně.

Lenovo Yoga 3 14

Těšit se můžete na 2× USB 3.0 a 1× USB 2.0 kombinované s napájecím konektorem, čtečka karet, Jack 3,5mm a HDMI. Oba notebooky budou mít k dispozici až 8 GB paměti RAM. Zajímavější je úložný prostor, který je zastoupen až 256 GB velkým SSD pro oba notebooky, ale větší 14" model bude mít i 500GB SSHD. Pro oba modely je také shodná výdrž při běhu na baterii, ale 6,5 hodiny není zrovna mnoho a to ještě záleží na konkrétní konfiguraci. Barevných variant bude hned několik, černá a stříbrná je shodná pro oba modely, menší model bude navíc bílý a větší oranžový. Cena menšího modelu začíná na 799 dolarech (cca 22 500 Kč s DPH) a větší model pořídíte od 979 dolarů (cca 27 500 Kč s DPH) a dostupné by měly být v březnu. Cena a dostupnost v České republice zatím není známa.

Lenovo Yoga 3 11 a 14 – první pohled z CES 2015

Fotogalerie – Lenovo Yoga 3 11

Lenovo Yoga 3 11

Fotogalerie – Lenovo Yoga 3 14

Lenovo Yoga 3 14
Diskuze ke článku
Motorka
Jsem asi socka, ty ceny me desi...
Tester
Já sice nejsem socka, ale ty ceny jsou katastrofální. Když už něco s dotykovým displejem tak třeba Acer Aspire V7 s i5 a GTX 850... bude vás stát podstatně míň (18 000,-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze