Lenovo Yoga 3 11 a 14: hybridní čínští draci oficiálně

6

Čínské Lenovo je se svou řadou Yoga velmi známé a už bylo na čase představit další novinky z této řady. Jsou celkem dvě – Yoga 3 11 a Yoga 3 14. Oba dva hybridi jsou nástupci starší a končící generace s procesory Haswell. Není tak divu, že novinky v sobě nesou zbrusu nové procesory Intel Broadwell.

Konvertibilní notebooky si oblíbilo poměrně velké množství výrobců a poslední dobou chrlí jeden model za druhým. Mezi ně patří i Lenovo, které je jakýmsi praotcem všech konvertibilních notebooků (nemyšleno Tablet PC). Na veletrhu CES 2015 proto uvedlo hned dvě novinky. První je Lenovo Yoga 3 11, které nahrazuje starší model a je, jak název nasvědčuje, již 3. z generací. Do výbavy Yoga dostala procesor Intel Core M, což je oproti původním procesorům Intel Pentium a Celeron architektury Bay Trail poměrně velký pokrok.

Lenovo Yoga 3 11

Vzhledem k tomu, že na fotografiích chybí výdechy aktivního chlazení, dá se předpokládat přítomnost pasivního chlazení. Ale není to jisté, oficiální materiály nic nepotvrzují, ani nevyvracejí. Ovšem vzhledem k použitému procesoru lze předpokládat absenci ventilátoru. Vzhledově se podobá Yoga 3 11 svému předchůdci a její design není nijak významně změněn, ale to není na škodu, design je povedený. Velmi příjemná je hmotnost – Lenovo ji stlačilo na velmi příjemných 1,09 kg a tak nebude ani použití v režimu tabletu nepříjemné, o velkém komfortu ale mluvit nelze.

Další novinkou je Lenovo Yoga 3 14, která je nástupcem modelu Yoga 2 13. Je to zvláštní, ale Lenovo navýšilo úhlopříčku a to na 14 palců. Zajímavější je, ale do jakého těla. Velikostně odpovídá staršímu modelu Yoga 2 13, takže se velmi zúžily rámečky, což vypadá opravdu pěkně. Rozlišení displeje je FullHD a to je na tuto úhlopříčku zcela dostatečné, displej je samozřejmě dotykový. V tomto notebooku už nalezneme aktivní chlazení, ale nabídne tím pádem i vyšší výkon, budete si moci vybrat dokonce i Intel Core i7 architektury Broadwell, dá se předpokládat, že Lenovo myslí úsporné dvoujádrové modely. Hráče na cestách také potěší volitelná grafická karta NVIDIA GeForce, bohužel netušíme, jaké konkrétní čipy budou osazeny. Jeho hmotnost je 1,6 kg s SSD, resp. 1,7 kg s SSHD, což není pro používání v režimu tabletu na delší dobu vhodné.

Lenovo Yoga 3 14

Konektorů je celkem hodně, vzhledem k tomu, že se jedná o notebooky z řady Yoga. Těšit se můžete na 2× USB 3.0 a 1× USB 2.0 kombinované s napájecím konektorem, čtečka karet, Jack 3,5mm a HDMI. Navíc by snad mohl být k dispozici i konektor ThunderBolt, který by možnosti těchto hybridů razantně rozšířil.

Oba notebooky budou mít k dispozici až 8 GB paměti RAM. Zajímavější je úložný prostor, který je zastoupen až 256 GB velkým SSD pro oba notebooky, ale větší 14" model bude mít i 500 GB SSHD. Pro oba modely je také shodná výdrž při běhu na baterii, ale 6,5 hodiny není zrovna mnoho a to ještě záleží na konkrétní konfiguraci. Barevných variant bude hned několik, černá a stříbrná je shodná pro oba modely, menší model bude navíc bílý a větší oranžový. Cena menšího modelu začíná na 799 dolarech (cca 22 500 Kč s DPH) a větší model pořídíte od 979 dolarů (cca 27 500 Kč s DPH) a dostupné by měly být v březnu. Cena u nás zatím není známa.

Zdroje: news.lenovo.com, liliputing.com, shop.lenovo.com, slashgear.com

Diskuze ke článku
Petr
Ty ceny jsou otřes :-(
Rosťa
Za ty prachy bych to videl radši na vykonejší stroj od HP a nebude mi vadit když nebude umět "yogovat"
blue.sun
Tak nevím, pořád se mi yogínská koncepce nějak nepozdává. Na notebook malé a nepříliš výkonné, na tablet těžké. Pořád divný kočkopes, Transformery od Asusu na mne působí lépe.
neo taa
neo taa
Co je to za šílenou cenu? Jak se tu píše, na kancelářskou práci dostačující, ale pokud bude všechno v kanceláři tak drahé, tak nebude na topení.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze