Jak fotí Nokia 808 PureView? (3x aktualizováno - nové fotografie)

Nokia 808 PureView všem vyrazila dech svým fotoaparátem s monstrózním rozlišením 41 megapixelů, velkým čipem, xenonovým bleskem a LED diodou. Jak ale v reálu nová Nokia fotí? Není to jen reklamní trik? Přinášíme fotografie poskytnuté Nokií a doplňujeme i vlastní fotografií pořízenou přímo v Barceloně.

Nokia 808 PureView - oficiální fotografie

Při pohledu na počet megapixelů vás jistě napadla otázka, zda to není jen reklamní tahák. Samozřejmě, že z části ano, nicméně se určitě podívejte na testovací fotografie, které hodně napovídají, jak bude novinka v reálu fotografovat. Nokia 808 PureView razantně změní pohled na slovo fotomobil. Snímky jsou perfektně ostré i při obrovském přiblížení. Překvapivé je též malé množství šumu. Než si je budete prohlížet, musíme vás upozornit, že každý snímek má většinou kolem nebo nad 10 MB. Nedoporučujeme proto prohlížet na mobilních telefonech s omezeným datovým tarifem.

Parametry fotoaparátu

  • 41 megapixelů s technologií Nokia PureView a optikou Carl Zeiss
  • Xenonový blesk až na vzdálenost 3,5 metru
  • LED dioda – přisvícení při záznamu videa
  • Velikost čipu 1/1,2“ (2,5 krát více než u Nokie N8)
  • Ohnisko objektivu 8,02 mm
  • Autofocus, Touchfocus
  • Ostření od 15 cm do nekonečna
  • Makro režim od 15 cm do 50 cm
  • Světelnost F2,4
  • Rychlé spuštění přidržením spouště bez nutnosti odemknout telefon

Nepřehlédněte podrobné preview: Nokia 808 PureView: Symbian se vrací s 41 megapixely

Aktualizováno 18. dubna - další nové fotografie

Nokia do světa vypustila další sérii fotografií z Nokie 808 Pureview, která se již příští měsíc začne prodávat. V České republice se očekává cena mezi 13 500 a 16 000 Kč. Co na nejnovější fotografie říkáte?

Aktualizováno 12. března - nové fotografie

Nokia nespí a hodlá všechny zasypat údernou vlnou marketingu. To je však zcela pochopitelné, jelikož je nově představený přístroj Nokia 808 PureView opravdu přelomový a skvělou reklamu obstarají samotné fotografie, jež se objevují na internetu. Výrobce vypustil do světa další várku, která zachycuje letní plážovou pohodu a také několik akcí z ulice. Nokia dodává, že je na nich skvěle vidět výsledná kvalita plná ostrosti, kontrastu a živých barev. Zvláště na posledním snímku je dle Nokie dobře vidět bokeh, který známe spíše ze zrcadlovek. Však se podívejte sami.

Aktualizováno 4. března - nové fotografie

Původní snímky a informace z 28. února


Testovací snímky v plném rozlišení

Přímo na místě jsme si foto schopnosti ověřili i my sami. Fotografie pořízená v interiéru za ne zcela ideálního osvětlení dokazuje, že počet megapixelů opravdu není jen reklamní tah a Nokia 808 PureView fotí vskutku excelentně.

Takto fotí Nokia 808 PureView: vyfotili jsme testovací snímek

Nepřehlédněte: Monstrózní Nokia 808 PureView s 41 Mpx fotoaparátem naživo

Kromě fotografií si Nokia přichystala i ukázková videa. Zopakuji, že Nokia 808 PureView dokáže zaznamenat FullHD (1080p) video. Jde o první Symbianový telefon, který to dokáže.

Napište nám do diskuze, váš názor na testovací fotografie. Myslíte, že Nokia 808 PureView už bez problémů nahradí většinu dnešních kompaktů?

Zdroje:

Diskuze ke článku
Lara
Škoda toho humusáckýho vzhledu telefonu. Tím to Nokie zabila.
Amndruee
No ten dizajn, Nokia by sa mala od koho ucit...pritom aj ona vedela urobit pekne kusky...n93, 8310, ah jaj.
stomper_
Vzhled je na pohodu aj sa mne libi ale nvm jestli to symbiamem nepohrbila :/
Vlastimil
Ten fotoaparát je naprostá senzace ,ale trochu zklamání to rozlišení display.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze