Microsoft opravil chybu Windows 10 Mobile bránící aktualizaci aplikací

2

Jednou z nepříjemných chyb, se kterou se potýkali uživatelé Insider programu Windows 10 Mobile včetně posledního buildu 10586.11, se týkala problému s aktualizací aplikací ve Store. Zde se nepřetržitě ukazovalo mnoho exkluzivních aplikací pro Lumie s chybou instalace 0x803F8006. Nyní se zdá, že Microsoft problém v tichosti vyřešil.

Chyba byla pravděpodobně spojena s problém s licencí a týkala se především oficiálních aplikací od Microsoftu, jakou je například Lumia Camera nebo nastavení dotyků. Problém se objevil nejen na testovacích buildech, ale dokonce i u některých Lumií 950, které jsou již z výroby dodávány s předinstalovaným buildem 10586.11.

TIP: Testujeme nové Lumie 950 a 950 XL (on-line blog)

Opravu mohu potvrdit z vlastní zkušenosti. Na Lumii 730 s poslední testovacím buildem ještě nedávno visely ve frontě aktualizací některé oficiální aplikace s chybovou hláškou. Nyní je po kontrole aktualizací seznam prázdný.

Zdroje: nokiapoweruser.com, wmpoweruser.com

Diskuze ke článku
andygun
Aktualizace sice proběhly, ale Glance screen stejně na L1020 nefunguje. Aspoň že se vrátila možnost nainstalovat si Lumia Camera, protože Fotoaparát vůbec neumí s tímto čipem pracovat - fotky jsou po přiblížení jak omalovánky.
tompec
tak mi tam furt visí here maps. nejdou ani aktualizovat, ani odonstalovat.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze