Nové Lumie 940 mají mít USB Type C (2× aktualizováno)

59

Microsoft si je dozajista vědom toho, že ve svém portfóliu postrádá nové vlajkové lodě. Čeká však na příchod Windows 10 Mobile. Přesto unikají již postupně specifikace dvou modelů – Lumie 940 a větší Lumie 940 XL.

Aktualizováno 28. 5. 2015

Nejnovější informace přinášejí poměrně překvapivé zjištění. Chystané Lumie 940 a 940 XL by totiž měly nabídnout moderní microUSB konektor Type C, který je oboustranný a odpadne tak nutnost se zabývat orientací zapojovaného kabelu.

Původní informace z 27. 5. 2015

Microsoft Lumia

O připravovaných vlajkových lodích řady Lumia neslyšíme poprvé, informovali jsme o nich již začátkem května. První jmenovaná Lumia 940 by měla disponovat 5,2palcovým QHD displejem. Procesor prozatím není známý, ale operační paměť naroste na 3 GB. Interní úložiště poskytne 32 GB. Zda bude dostupný slot pro paměťové karty, v tuto chvíli jasné není. Hlavní fotoaparát nabídne 20 megapixelů a o přísun energie se postará baterie s kapacitou 3 000 mAh.

TIP! Microsoft oficiálně potvrdil, že Cortana dorazí na Android i iOS

Lumie devítkové řady by se již konečně měly dočkat nástupkyň

Pro fanoušky tabletofonů bude připravena Lumia 940 XL s 5,7palcovým QHD displejem. V jejím případě se již hovoří o nasazení šestijádrového procesoru Snapdragon 808 společně s 3 GB RAM. Shodné parametry panují u interní paměti (32 GB) i fotoaparátu (20 megapixelů). Naopak baterie adekvátně posílí na 3 300 mAh.

Jelikož není znám přesný datum vydání Windows 10 Mobile, je obtížné odhadovat, kdy by mohl Microsoft představit mobilní novinky. Lze však předpokládat, že se tak stane v druhé polovině léta.

Zdroje: wmpoweruser.com

Diskuze ke článku
jarda
Tima 5,2 a 5,7 palce me stvou. Proc neudelaji neco dobreho s 4,5 displejem? Pitomci.
micro
Mám L820, jsem spokojený s velikostí displeje, nad 5" je už to moc velký, to radši tablet s 7"
kleinak
Ohromný rozdíl mezi 5,2 a 5,7palci displeje.
Výrobci jsou opravdu pitomci.Lopat je na trhu opravdu hodně.A co jako pořádně vybavený telefon max do 4,5palci a umělo to perfektně fotit jako L1020????? Opravdu chci moc???? Asi ano.
Tak tohle již opravdu ne!
Windows Phone ještě existuje? :-D Měl jsem "tu cest", ale za pár okamžiků šel ihned z domu. Nejsrandovější byly ty dláždice a nekonečný list aplikací! :-D Zlatý Android/iOS/Symbian! ;-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze