Microsoft oficiálně potvrdil, že Cortana dorazí na Android i iOS

28

Teprve před pár minutami Microsoft oficiálně potvrdil, že hlasová asistentka Cortana, kterou důvěrně známe ze systému Windows Phone, dorazí na operační systémy iOS a Android.

Cortana
Cortana na mobilních telefonech s Windows Phone 8.1

O tom, že by se Cortana měla dostat na iOS a Android, jsme vás informovali už v březnu. Tehdy se však jednalo o nepodložené informace. Dnes však Microsoft již zcela oficiálně informoval o tom, že se hlasová asistentka na obě platformy skutečně podívá. Softwarový gigant totiž pro oba systémy plánuje aplikace, které ji umožní spustit i v jiném prostředí, než je Windows.

Microsoft potvrdil, že Cortana by na Android měla dorazit koncem června, na iOS pak do konce letošního roku. Cortana sice logicky nebude tak silně provázaná se systémem, jako u domovských Windows, ovšem i tak nabídne různé vychytávky, jako jsou oznámení o sportovních výsledcích, letech nebo počasí.

Zpřístupnění hlasové asistentky Cortana je přitom součástí programu „Phone Companion“, pomocí něhož chce redmondský gigant systém Windows 10 výrazně propojit i s přístroji na odlišných operačních systémech.

Zdroje: theverge.com, blogs.windows.com

Diskuze ke článku
Lukáš
Chápu, že tonou a chytají se stébel, ale kdo bude nějakou cortanu využívat na cizí platformě, která navíc má svého asistenta, podle mě nikdo.
Dan
Škoda, nevím co je to za strategii. Cortana je ale, tak či tak nejlepší asistentka ze všech. Google Now se nedá počítat a tak je jedinou konkurencí Siri.
hoax
hmm to je dobre ja ji nemam na svoji 730 ani kdyz prepnu jak region tak jazyk na USA
Xwert Is
Xwert Is
To je síce fajn že príde aj na Android či iOS ale mňa by radšej potešila správa o tom že sa chystá aj CZ / SK jazyk pre Cortanu inak je to fajn ale pre mňa nepoužiteľné....
Na druhú stranu som zvedavý na finálny produkt Windows ako na PC tak aj na telefónoch a tak isto na flagship od MS pre tento rok..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze