Luxusní značka Vertu, kterou Nokia prodala, zkusí štěstí s Androidem

1

Luxusní značka mobilních telefonů, Vertu, se loni dočkala změny majitele a nyní prosakují informace o budoucnosti. Bude se pokračovat v prémiových telefonech, avšak tentokrát se vsadí na operační systém Android.

Mobilní telefony Vertu si asi většina z vás stále spojí s finskou Nokií. Finanční problémy finského výrobce však byly impulzem k prodeji. Loni v červnu k tomu došlo a Vertu koupila evropská firma EQT. Nyní, po více než půl roce, se začínají objevovat informace, jakým směrem se další modely Vertu budou ubírat. Je jisté, že se opět dočkáme hodnotných materiálů, mezi kterými nebude chybět zlato či diamanty. Konec je ale samozřejmě se systémy od Nokie. V telefonech Vertu jsme vídávali prostředí S40 a později přišlo na řadu i několik modelů s dotykovým Symbianem.

Připomeňte si: Oficiálně: Nokia prodává luxusní divizi Vertu

Takto by mělo vypadat první Vertu s Androidem

Nyní se zdá, že budoucí modely Vertu vsadí na operační systém Android. Alespoň to tvrdí známý ruský novinář Eldar Murtazin, který tuto informaci zveřejnil na Twitter. Doplnil k ní také, že cena nového modelu by se měla pohybovat okolo 3000 eur, což je nějakých 75 000 Kč. Paradoxně by mělo jít o nejlevnější model Vertu v historii. Více informací dnes přinesl také server unwiredview.com, který ukázal také první fotografii údajného Vertu s Androidem. Telefon by měl mít dvoujádrový Qualcomm MSM8260 Snapdragon procesor s taktem 1,5 GHz, displej s rozlišením 800 x 480 pixelů a NFC. Zklamáním je pouze 1250 mAh baterie, což by, pokud se informace potvrdí, bylo opravdu hodně málo. Telefon má běžet na Androidu 4.0.4 Ice Cream Sandwich.

Zdroje: phonearena.com, unwiredview.com