LG G Pad 8.3 naživo z Berlína: osmipalec s trochou kovu (první dojmy)

Korejské LG si na veletrhu nenechalo ujít příležitost ukázat světu také svůj zbrusu nový G Pad 8.3, osmipalcový tablet s kovovými zády, který by měl konkurovat iPadu mini. Představen byl těsně před IFA, kde tak zažívá svou premiéru. Jak působí novinka v praxi, se dozvíte v našich prvních dojmech s videopohledem.

LG G Pad nás příjemně překvapil. Jedná se o kompaktní tablet, který je v ruce překvapivě lehký. Mohl by mít ale ještě tenčí rámečky kolem displeje, u iPadu mini je toto vyřešeno ještě lépe a elegantněji. Od převážně plastové konkurence s Anroidem se LG odlišuje kovovým zády, tedy alespoň částí zad. Díky tomu působí tablet hodnotněji a příjemněji v ruce. Kovová záda vypadají lépe na bílé variantě, na černé barevně splývají s okolím. Naopak nepříliš hezky působí plastově vypadající a výrazná obruba kolem přední strany.Tablet padne díky oblým tvarům dobře do ruky, nemusíte se bát žádného řezání od hran.

TIP: přečtěte si také kompletní preview LG G Pad 8.3

Dojem ale hned napravil displej, který díky FullHD rozlišení nechává iPad mini daleko za sebou. Nadupaný je také systém, který má podobné kvantum funkcí jako LG G2, které jsme si v Berlíně také vyzkoušeli. Nechybí specialita v podobě Slide Aside, které jsem nepřišel příliš na chuť. Pro kompletní prohlídku funkcí si určitě pusťte náš videpohled na G Pad i G2.

LG G Pad 8.3 – první pohled

Celkově působí LG G Pad 8.3 překvapivě uceleným a kvalitním dojmem. Zejména musím vyzdvihnout displej a odladění prostředí, potěší také kovová záda. Pokud nasadí LG rozumnou cenovku, mohlo by se jednat o zajímavou alternativu k osmipalcovým Samsungům.

Technické parametry LG G Pad 8.3

Kompletní specifikace
Konstrukce216,8 × 126,5 × 8,3 mm, 338 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 8,3" (1 920 × 1 200 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 560 × 1 920), , autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 600 APQ8064T, CPU: 4×1,7 GHz, GPU: Adreno 320
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB / 32 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor4 600 mAh, bezdrátové nabíjení: ?, doba nabíjení: 4:40 hodin
DostupnostQ4 2013, 7 999 Kč
Diskuze ke článku
doro
de te uz do haje s ipadem mini od blbyho applu, uz jste snim trapnym ipad mini je nejveci krap vsech dob !!!
Tommy
V cerne barve vypada fakt dobre. LG se povedl jak tablet tak mobil ;-)
Patrik
Dobrý den pane redaktore, jaká myslíte, že by mohla být cena tohoto zařízení ? Kolik zhruba odhadujete dle svého názoru ?

Předem děkuji
Michal Ostrava
Tak mě se naopak líbí bíla varianta,zřejmě to bude můj nový tablet samozřejmě rozhodne cena ale jelikož mám telefon LG 4XHD v bíle variantě tak se to k sobě bude hodit.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze