Vyzkoušeli jsme vlajkovou loď LG G2 s tlačítky vzadu

12

Nová vlajková loď korejského LG byla představen před necelým měsícem, nyní jsme měli na veletrhu IFA v Berlíně možnost ji pro vás podrobně vyzkoušet. Je překvapivě kompaktní, designově i funkčně podobná Samsungu Galaxy S4 a zaujme netradičními tlačítky u fotoaparátu. Přečtěte si naše první dojmy doplněné o podrobný videopohled.

LG to se smartphony myslí vážně a poslední dobou se mu začíná i poměrně slušně dařit. Rostou prodeje příjmy, přičemž oba parametry by měl výrazně na podzim vylepšit i model G2, který je jakousi odpovědí na konkurenční Galaxy S4. Nabízí nekompromisní výbavu a některá neotřelá řešení. Jaký je v praxi?

TIP: přečtěte si také naše podrobné preview LG G2

LG G2 – první pohled

Design: korejské unisono

Pokud se podíváte na telefon z přední strany, okamžitě se vám vybaví Galaxy S4. Oba telefony jsou si opravdu dost podobné. Spojují je lesklé hladké plasty, podobný tvar i jednotlivé designové rysy. Celkové zpracování je stejně dobré, jako u Galaxy S4, i když odpůrci plastových telefonů zapláčou.

Co mě hodně překvapilo, byly velmi kompaktní telefony, samozřejmě relativně. Telefon má pouze 2,66 milimetru tlusté rámečky kolem displeje a opravdu to hodně pomáhá. Je totiž stejně velký, jako například Galaxy S4, jeden z nejkompaktnějších telefonů s 5palcovým displejem. Samozřejmě vše je relativní a telefon je stále hodně velký, výsledkem je ale v tomto případě ještě relativně dobrá ovladatelnost jednou rukou. LG navíc usnadňuje ovládání tím, že si můžete například klávesnici přichytit k jedné straně displeje. Díky oblým tvarům padne LG dobře do ruky. Větší tloušťka než u Galaxy S4 ani nevadí, jsem naopak rád, že LG použilo v telefonu tak velký akumulátor s kapacitou 3000 mAh. G2 by tak měla něco vydržet.

K čemu ta tlačítka?

Nejvíce propagovaná vlastnost G2, kterou se LG chce odlišit od konkurence, mi zároveň přišla jako nejzbytečnější. Tlačítka jsou na zadní straně jednoduše jinde, než si pokládám malíček a abyste mohli zamykací klávesu nebo tlačítka pro regulaci hlasitosti stisknout, musíte si telefon ještě zapřít palcem na boku. Lépe to pochopíte s přiloženého videopohledu, každopádně mi toto umístění a řešení nepřijde dvakrát užitečné.

Špičkový je displej, který lze odemykat a zamykat dvojím poklepáním, takž vlastně nemusíte používat nepříliš šikovné zadní zamykací tlačítko. FullHD rozlišení, IPS technologie s výbornými pozorovacími úhly i podáním barev potěší, jas nám ale nepřišel nijak vysoký. Snad tak nebude mít LG problém na přímém slunci, což by vzhledem k technologii displeje bylo zvláštní.

Špičkový výkon a bohatá výbava

Naprosto nekompromisní je výkon. Snapdragon 800, 2GB RAM a Adreno 330 dohromady s výborným vyladěním zaručují velmi dobrý pocit z používání telefonu, který je celkově hodně svižný. Až tedy na jednu věc – probuzení telefonu dvojím poklepáním nijak rychlé není a někdy se to ani nepovede.

LG se snaží dotáhnout na Samsung v množství různých chytrých funkcí, kterých je v telefonu přehršel. Nechybí nezhasínání displeje, pokud se na něj díváte, inteligentní zapauzování videa nebo různá gesta, včetně například automatického přijetí hovoru při zvednutí telefonu k uchu a další. Ne všechny jsou ale užitečné a z některých snad až příliš čiší to, že se LG chtělo odlišit od konkurence a vymyslet něco nového, co ale ve skutečnosti není příliš užitečné. Příkladem je Slide Aside. Podrobněji se chytrým funkcím věnujeme ve videu, tak se na něj určitě podívejte.

Nemalým lákadlem bude také opticky stabilizovaný fotoaparát s 13 Mpx a nahráváním FullHD videí rychlostí 60 fps. LG ale opět přidalo spoustu vylepšení, režimů a vychytávek. Některé opět nejsou příliš užitečné a asi je moc nevyužijete, ale jsou tady a LG si může zaškrtnout kolonku, že má něco navíc. Opět tu máme focení i dvěma fotoaparáty zároveň, vylepšování obrázků, panoramata a mnoho dalšího.

LG G2 je skutečně špičkou a v některých ohledech, jako je optická stabilizace u fotoaparátu nebo kapacita baterie, překonává i věhlasnou Galaxy S4, které je rovnocenným konkurentem a zajímavou alternativou. Bude zajímavé si tyto dva telefony porovnat v redakci, jakmile G2 dorazí na trh. A kdy se tak stane? V Evropě se G2 začne prodávat koncem října a v České republice bychom se jí mohli dočkat ve stejném termínu nebo v průběhu listopadu.

TIP: přečtěte si také naše podrobné preview LG G2

Technické parametry LG G2

Kompletní specifikace
Konstrukce138,5 × 70,9 × 8,9 mm, 143 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper LCD, 5,2" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 032 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 60 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 800 MSM8974, CPU: 4×2,26 GHz, GPU: Adreno 330
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB / 32 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 5.0
Akumulátor3 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:38 hodin
Dostupnostříjen 2013, 12 999 Kč
Diskuze ke článku
Nightmare
ved to je brat S4 :D
VojtaS
Dosti velký konkurent pro S4 zajima me pak jen cena. Jinak dosti povedeny telefon. Jen to minus se zadnimi tlacitky. Jinak davam LG palec nahoru.
Romualdo
Vypadá jako facelift Galaxy S4, jinak se ale telefon LG povedl.
Oliver
No keby nemal tie tlacitka na zadnej strane tak okrem loga je to takmer rovnaky telefon ako S4. :) Inak plasty sa mi zdaju byt este o kusok horsie a skaredsie ako prave u S4ky. Okraje pri displayi su ale naopak velmi dobre a to je asi tak vsetko.

Osobne by som si telefon (snad okrem Nexusu) od LG nekupil, nejak nemam proste doveru v tu znacku. Ale to je iba moj nazor. Sony je zase teraz uz moc rozmerovo velka, takze by som to videl na novy IPhone alebo novy Nexus keby som chcel tohto rocny vlajkovy model. Popripade keby ze chcem usetrit, mat pekny telefon ale s hnusnym OS tak by som isiel do Nokie :D.... co v konecnom dosledku neznie az tak zle ;)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze