GadgetMix: nejen rychlovarná konvice ovládaná přes Wi-Fi

V dnešním díle našeho pravidelného seriálu o zajímavém příslušenství k mobilním telefonům jsme opět zavítali nejen na Kickstarter, ale i do internetových obchodů. Jak by se vám líbilo ovládat světla nebo rychlovarnou konvici s pomocí smartphonu? Máme pro vás také další Bluetooth přívěsek pro zapomnětlivé, který tentokrát pochází ze Slovinska.

Světla ovládaná mobilem

Plánujete romantický večer s intimním osvětlením nebo naopak oslavu s barevnými světly? Inteligentní LED světla ilumi vám nabídnout možnost naprogramovat si pomocí jednoduché aplikace pro Android a iOS ideální osvětlení pro každou příležitost nebo náladu. Na dálku si tak nastavíte nejen jas a barvu, ale nabídne vám i různé světelné efekty. S tabletem nebo smartphonem můžete i světla pohodlně rozsvěcet a zhasínat a nemusíte tak pokaždé vstávat a hledat vypínač. Ten samozřejmě funguje i nadále a využijete ho ve chvíli, kdy zrovna nemáte telefon po ruce. Žárovky však nabízí i blikání do rytmu hudby nebo automatické rozsvěcení a zhasínání v zadaný čas.

Ke komunikaci přitom používají Bluetooth 4.0, takže se obejde bez jakéhokoli složitého nastavování. Navíc nekomunikují pouze s vaším mobilním zařízením, ale i mezi sebou. Díky tomu si tak dokáží navzájem předávat příkazy, které vyšlete jedné z nich.

Jinak se však ilumi chová jako kterákoli jiná žárovka, to znamená, že kvůli novým žárovkám nemusí pořizovat novou lampu nebo lustr, ale snadno jí našroubujete j do běžné objímky. Výrobce se chlubí patentovanou LED technologií HyperLux ilumi, která podle jeho slov slibuje nejvýkonnější a nejefektivnější vícebarevnou žárovku ve své třídě.

K dispozici budou hned dva typy žárovek ilumi. Menší A21, vhodné především pro lampičky a další menší svítidla, nabízí světelný tok 800 lumenů a výkon 10 Wattů. Spotřebovávají tak více než 7x méně energie než ekvivalentní 75W žárovky.

Větší typ PAR30 se hodí především pro stropní světla, ať již zapuštěné, tak různé lustry. Jejich světelný tok je 1100 lumenů a spotřebovávají pouze 15 Wattů, což je rovněž více než sedmkrát méně než u odpovídajících 100W žárovek.

Momentálně tento projekt sbírá prostředky pro svou realizaci na Kickstarteru a v době psaní tohoto článku, osm dní před vypršením limitu, již měl na svém kontě více než čtyřnásobek požadovaných 25 000 dolarů.

Pokud byste chtěli přispět, tak máte šanci jednu A21 získat za nemalých 79 dolarů (1512 Kč). Její maloobchodní cena by měla být 89 dolarů (1703 Kč). Jedna větší PAR30 pak v současnosti vyjde na 89 dolarů (1703 Kč), což je rovněž o 10 dolarů (191 Kč) méně, než bude konečná maloobchodní cena. Bohužel však musíte připočíst dalších 20 dolarů (383 Kč) za poštovné mimo USA. První dodávky by se měly dostat k příjemcům již letos v prosinci.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Kdy: 18. 9. – 10. 11. 2013
  • Požadovaná částka: $25 000
  • Celkem vybráno: stále probíhá ($111 119 – 1. 11. 2013 18:00)

První rychlovarná konvice s Wi-Fi

Většina z nás si nedovede představit ráno bez šálku dobré kávy nebo čaje, další šálky pak vypije během dne. Proč však chodit do kuchyně, abyste zapnuli rychlovarnou konvici, a pak jí ještě kontrolovat, jestli už je voda ohřátá. Stačí mít iKettle, první rychlovarná Wi-Fi konvice na světě. Konvice se snadno ovládá přes smartphone nebo tablet s Androidem či iOS, kdekoli jste v dosahu této bezdrátové sítě.

Kromě ovládání na dálku konvice dokáže mnohem víc. Na rozdíl od obyčejné rychlovarné konvice, která ohřeje za všech okolností vodu na jednu teplotu, zde si můžete vybrat podle nápoje, který si připravujete, hned ze čtyř různých teplot. Konvice vás navíc dokáže ráno jemně vzbudit a přitom se vás zeptá, zda má ohřát vodu.

  • Kde koupit: www.firebox.com
  • Za kolik: £99,99 (3054 Kč) - předobjednávka

Bluetooth přívěsek pro zapomnětlivé s teploměrem

Různých Bluetooth přívěsků, které vám mají pomoci najít například zapomenuté klíče, se již objevila na Kickstarteru a dalších obdobných serverech komunitního financování celá řada a vždy sklízely úspěch. Nejinak je tomu i u slovinského projektu Chipolo, který dva týdny před koncem kampaně nasbíral už více než osminásobek požadované části.

Chipolo má podobu plastové kulaté známky, která má v průměru 35 milimetrů a je tlustá 4,6 milimetrů. K dispozici bude hned v devíti zářivých barvách – růžová, červená, oranžová, žlutá, zelená, modrá, fialová, černá, bílá. Použít je můžete nejen na klíče, ale prakticky na cokoli. Může to být peněženka, notebook, taška, kolo, ale třeba i váš domácí mazlíček.

Proti ostatním Bluetooth příspěvkům nabízí jednu specialitu, a tou je vestavěný teploměr. S smartphonem s Androidem nebo iOS komunikuje přívěsek přes nízkoenergetické Bluetooth 4, díky čemuž mu standardní knoflíková baterie, která je uživatelsky vyměnitelná, vystačí až na šest měsíců provozu. Díky vylepšené anténě má přitom dosah až 60 metrů.

Pokud byste chtěli jeden takový přívěsek vlastnit, může být na Kickstarteru váš za 24 dolarů (459 Kč). Poštovné do celého světa je zdarma a dostanete jej v lednu 2014. Předpokládaná maloobchodní cena přitom bude 35 dolarů (670 Kč).

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Kdy: 21. 10. – 15. 11. 2013
  • Požadovaná částka: $15 000
  • Celkem vybráno: stále probíhá ($126 345 – 1. 11. 2013 18:00)

Zbavte se zamotaných sluchátek

Sluchátka volně hozená v tašce nebo strčená do kapsy mají často tendenci zacuchat se do těžko rozmotalného cucku. Jednoduchý gadget Wrapster Cord Organizer & Stand Smartphone vás dokáže ušetřit spousty vztekání při jejich rozmotávání.

Stačí je na něj jednoduše namotat a se zacucháváním je konec. Při nasazených sluchátkách ho zase můžete použít pro přidržení jednotlivých sluchátek nebo jako šikovný stojánek telefonu.

Kočička, která zatančí

Každé chmury dokáže rozptýlit roztomilá plyšová černá kočička se zabudovaným reproduktorem DANCING CAT SPEAKER. Stačí, abyste jí do pravé nohy zapojili kabel s 3,5 mm jackem a druhý konec zasunuli do konektoru svého smartphonu, MP3 přehrávače či jiného zdroje zvuku. Kočička vám pak zatančí do rytmu hudby. Kdyby se vám však její taneční umění omrzelo, stačí stisknout levou packu a z kočičky je pak rázem obyčejný reproduktor.

Zdroje: kickstarter.com, kickstarter.com, firebox.com, thinkgeek.com, gadgetsandgear.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze