Ambiciózní cloudový telefon Nextbit Robin boduje na Kickstarteru

7

Kam dál posunout směrování smartphonů a výpočetní techniky obecně? Jednou z cest by mohlo být silnější nasazení cloudu. Paměť vašeho telefonu by tak byla prakticky neomezená. Jakmile by se začala plnit vnitřní paměť, nadbytečná data by putovala do cloudu a v případě zájmu zase zpět.

Zdá se vám, že je na něco takového ještě příliš brzo? Že jsou mobilní data příliš drahá, pomalá a nestabilní? Spousta lidí tento názor nesdílí, a tak koncept cloudového telefonu nasbíral na Kickstarteru požadovaný půl milion dolarů za méně než dvanáct hodin od uvedení. V současné chvíli už má na kontě 825 tisíc a do konce sbírky zbývají ještě tři týdny.

Na vývoji se mají podílet bývalí zaměstnanci HTC a lidé zodpovědní za vývoj Androidu. Na tom jejich smartphone ostatně poběží. Od ostatních se ale bude odlišovat tím, že všechno bude průběžně zálohovat do cloudu. Nejenom uživatelská data, ale i aplikace, jejich nastavení, zkrátka všechno. Ve vnitřní paměti telefonu tak budete mít jenom to, co aktuálně používáte, zbytek se stáhne v případě, že to uživatel potřebuje.

Nextbit Robin nabízí nejenom zajímavý koncept, ale i neotřelý vzhled.

Ani po funkční stránce není budoucí Nexbit Robin nic podprůměrného. Ve výbavě má 5,2 palců velký FullHD displej, Snapdragon 808, 3 GB RAM a 32 GB vnitřní paměti. Paměť v cloudu je prozatím omezená na 100 GB, což se zdá celkem málo vzhledem k tomu, že se dá koupit i dvojnásobně velká microSD karta. A také nesmíme zapomenout zmínit celkem zajímavý a hlavně odlišný design.

Zdroje: kickstarter.com

Diskuze ke článku
Lukáš M.
No smysl to určitě má - LTE už máte na většině míst, cena taky není nijak závratná.. Snad to pořádně odladí - v tom jediném může být překážka.
ANO
To co uz uzivatele WP a iOS zakusujou roky a sice MOZNOST (ne nutnost) vsechno synchronizovat do cloudu ..... tak androidove deti mozna castecne zakusi nekdy taky ...... ikdyz ruku na srdce, COJETOZAKRAVINU???? Uplne obycejny telefon, ktery bude mazat aplikace ..... ikdyz, na rovinu .... na 32GB se vejde VSECHNO ..... urcite vsechny smysluplne a ne uplne odflakle aplikace, co vubec na srandadroidu existujou ..... takze mazat se budou jen fotky, MP3, filmy a kraviny ........ vskutku R-E-V-O-L-U-C-N-I:o)
Michal Motyčka
Michal Motyčka
Argument, ze je 100 Gb relativne malo a ze se da koupit karta s dvojnasobnou kapacitou me dost pobavil teda. Ta karta je chvilku na trhu, stoji pet litru v prepoctu z USD a hlavne vetsina mobilu podporuje maximalne 128 GB mSD a to jeste jenom nektere

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze