Apple iPhone 5S už možná zná své datum představení

10

Spekulace ohledně představení následující generace kultovního Apple iPhonu začínají postupně nabývat ostřejších kontur. Renomovaný zahraniční server All Things Digital přichází dokonce s přesným datem oficiálního představení. Stát by se tak mělo v úterý 10. září, tedy již za necelý měsíc.

Apple by podle všeho měl 10. září uspořádat pro uvedení iPhonu 5S vlastní separátní akci. Zdroj AllThingsD však neuvádí žádné další podrobnosti ohledně místa, kde by k představení mělo dojít. Očekáváme však opět lokaci v Kalifornii. Představení nového iPhonu je pro Apple klíčové, neboť jeho vždy naprosto excelentní prodejní čísla již nerostou tak rychle, jako tomu bylo dříve a na mnoha trzích poměrně rychle klesl meziročně podíl na trhu, zatímco Android a Windows Phone získávají a v poslední době se od prodeje iPhonu odvrací i řada operátorů. Kalifornská společnost rovněž podle všech indicií pracuje i na levnější variantě zatím známé jako iPhone 5C, která by měla svést přímý souboj v nižším cenovém segmentu, který se díky nezájmu Applu za několik let povedlo naprosto ovládnout konkurenčnímu Androidu. Zda se ale i levnější verze dočkáme v září, zdroj neuvádí.

Fotografie údajného prototypu připravovaného iPhonu 5S

Tip: Apple iPhone 5S: nové spekulace o výbavě (3x aktualizováno)

O výbavě sedmé generace iPhonu se spekuluje již hodně dlouho. Samozřejmě se očekávají klasické „povinné“ inovace v oblasti výpočetního výkonu čipsetu či fotoaparátu. Zvědavost vzbuzuje také klasické home tlačítko, které nejen že ani naposedmé iPhone neopustí, ale dokonce se jeho důležitost ještě údajně zvýší díky integraci nového snímače otisků prstů, který by měl posloužit k unikátnímu a zcela bezpečnému způsobu odemykání telefonu. Čekat také můžeme několik nových softwarových vylepšení. Dalších razantnějších změn se ale patrně už nedočkáme, jelikož přídomek „S“ za číselným označením v případě iPhonů vždycky znamenal spíše pouze evoluční než revoluční změny.

Zdroje: 9to5mac.com, allthingsd.com

Diskuze ke článku
Hany
Podle me od iphonu 4 se uz zadna revoluce nekonala... A dokavad to nebude celosklenena pruhledna placka tak ani nebude.
Marcus
Tak nabívat jo? Opravdu?
žbrenda wolš
Ďalší iPhone môže kúpiť tak leda jablkoidná ovca. Čítačka prstov v home tlačidle? No keď sa pojebe, tak bude aspoň drahšia výmena v servise, že? A baterka 1599mAh...? Cena 780 euro za 16gb ver? No nádhera. Dnes za to kúpim 32gb iPhone 5...
Lukáš
No to jsem rád, že už vím kdy možná výjde nový iPhone.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze