Apple iPhone 5S: nové spekulace o výbavě (3x aktualizováno)

92

Léto je pomalu za námi a měsíc září je tradiční čas, kdybychom se mohli dočkat další generace Apple iPhone. Nyní opět unikají údajné specifikace budoucí novinky, které prozrazují, že půjde spíše o drobné vylepšení stávajícího modelu iPhonu 5.

Aktualizováno 10. 9. 2013

Malou chvíli před oficiálním představením se na internetu objevila část manuálu k iPhonu 5S, na kterém je zachycen popis čelní strany. Nejzajímavější je Home tlačítko, u kterého je uvedeno, že zároveň slouží jako čtečka otisků prstů(Touch ID sensor). K představení dojde již dnes v 19:00.

Aktualizováno 9. 9. 2013

Již zítra by se měl Apple vytasit s novými produkty a v očekávání jsou hned dva nové modely. Tím vyšším by měl být iPhone 5S, který bude menším vylepšením stávajícího modelu iPhone 5. Nyní na internet unikly zřejmě obchodní podklady s tabulkou vybraných parametrů, které odkrývají možné novinky. Nový iPhone 5S tak například nabídne fotoaparát s lepší světelností f/2.0 a také dvojitý LED diodový blesk, což je vidět na obrázku. Také se zřejmě dočkáme záznamu videa až se 120 snímky za vteřinu. Drtivá většina parametrů však zůstanu shodná, jako jsou například rozměry či velikost a rozlišení displeje.

Z dalších novinek lze připomenout nový procesor Apple A7 a také zřejmě přepracovaná tlačítko pod displejem, do kterého možná bude zakomponována čtečka otisků prstů. O něco málo lepší bude pohotovostní výdrž, což rozhodně vítáme. Vše se dozvíme již zítra večer, kdy Apple plánuje svou tiskovou konferenci.

Aktualizováno 22. 8. 2013 - barevné varianty

Příchod Apple iPhonu 5S se blíží a v posledních dnech se spekulace zaměřují především na barevné varianty. Možná by už letos mohl být konec pouhým dvěma variantám, ve kterých se iPhone doposud prezentoval. Na mysli máme samozřejmě bílou a černou. Dočkat bychom se mohli také barevné varianty šampaňské(Champagne). Na uniklých snímcích ji můžete vidět vedle "obyčejnějších" variant.

K představení Apple iPhonu 5S (název prozatím není potvrzený) by mělo dojít 10. září, tedy za necelé tři týdny.

Původní informace z 16. 7. 2013

S informacemi uniklo také několik fotografií jednotlivých dílů iPhonu 5S. Jak se zdá, vzhled se nebude odlišovat, ale to asi nikoho nijak dramaticky nepřekvapí. Apple však reaguje na vzrůstající požadavky výkonu a dočkáme se čtyřjádrové grafiky PowerVR SGX544MP4. Procesor zůstane totožný s iPhonem 5, ale paměť RAM vzroste na 2 GB. Displej si ponechá úhlopříčku 4 palců i rozlišení 1136 x 640 pixelů, nicméně bude typu IGZO, který by měl být podstatně méně energeticky náročný.

Čtěte také: Další generace iPhonu zřejmě nabídne záznam zpomaleného videa

Údajné fotografie iPhonu 5S

Řeč je také o fotoaparátu, který přidá několik megapixelů a iPhone 5S by měl nabídnout rozlišení 12 megapixelů a duální LED blesk. Spekulace zavadily také o čtečku prstů. O té se však spekuluje již hodně dlouho a není jisté, zda se ji dočkáme. Pokud přeci jen ano, sloužila především k odemykání telefonu. K představení nového iPhonu 5S by mohlo dojít zhruba ve druhé polovině září.

Zdroje: extremetech.com, engadget.com, nowhereelse.fr, phonearena.com

Diskuze ke článku
Filip Hoang
Filip Hoang
Tento rok to nejspíše nebude tak slavné, ale příští rok by Apple mohl dosti zavařit konkurenci, pokud zvěsti o procesoru jsou opravdu pravdivé... A mimochodem lidi, zkuste se vzpamatovat. Někteří jste opravdu jak malí. To opravdu nedokážete brát věci objektivně a s nadhledem? Nechápu, že někdo, kdo napíše něco dobrého o iPhonu je hned jak vy tomu říkáte "iOvce" a už vůbec nechápu, proč se hádáte kvůli blbostem. Je to jen telefon, nejde o život. Každý má právo na svůj názor, 100 lidí - 100 chutí. Nikomu pokud je přesvědčen o dané pravdě nevymluvíte, že tomu tak není...
Např. dle mého je Apple hodně o marketingu, jak zmínil karolko, ovšem např. Samsung také v marketingu kraluje, tak to beru např. já... Vše má své výhody a nevýhody, něco je ve výhodě pro iOS, a něco hraje do karet Androidu. Rozhodně to není důvod tu začít vyšilovat, že někdo řekl něco, co se někomu nelíbí, pak už to opravdu hraničí s ...
Paja
vyhovující vylepšení až na na stejně rozlyšení a procesor na tom by měl apple zapracovat jinak by to byl perfektní smatphone kterému nic nechyb možna až na nfc. :-)
Gramatika
Když něco končí tečkou mělo by to začínat velkým písmenem.
Když už jsme u toho rozlyšení neexistuje. :/
Péťa
Paja bude další papírovej maniak, kterej si myslí, že všechno co nemá 4 jádra a 2Ghz se bude sekat. Ne, tohle není android.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze