Další fotografie Apple iPhone 5C ukazují barvičky (4x aktualizováno)

Spekulace, že kromě nástupce současného iPhonu 5 představí Apple další levnější model, neustávají. Na internetu se stále objevují nové zaručené snímky levného iPhonu, který údajně přijde na trh v řadě barevných variant. Je toto podoba nového iPhonu?

Aktualizováno 4. 9. 2013

Apple včera potvrdil, že tisková konference bude 10. září, tedy již příští týden. Stále však nevíme, čeho všeho se dočkáme. To nicméně nezabránilo dalším únikům fotografií údajně levnějšího iPhonu 5C. Na nejnovějších fotografiích vidíme sladění barevných variant s prostředím. iPhone 5C by se měl objevit kromě černé a bílé, také v růžové, modré či zelené variantě. Vybírat by tedy mělo být z čeho.

Aktualizováno 25. 8. 2013 – další fotografie na scéně

Velká tisková konference Applu na 10. září se blíží každým dnem. Není tedy divu, že se to ve vodách internetu doslova denně hučí dalšími a dalšími zaručenými informacemi a úniky fotografií. Dnes tu máme dva snímky údajného iPhonu 5C. Předně se jedná o video YouTube uživatele jménem Tanner Marsh, ve kterém na stopáži cca. tři a půl minuty můžete vidět všechny barevné varianty iPhonu 5C. Za druhé se také objevila fotografie velkého množství telefonů iPhone 5C procházejících zátěžovými testy na jedné hromadě, která podle všeho pochází z továrny Pegatron v Šanghaji. Otázka však stále zůstává stále stejná. Opravdu Apple chystá levnější iPhone nebo s novináři hraje někdo dobře promyšlenou hru? To se každopádně dozvíme už 10. září, kdy má být iPhone 5S a možná právě i 5C představen.

Obrázky barevných variant iPhonu 5C a testované telefony v továrně Pegatron

Aktualizováno 23. 8. 2013 - tisková fotografie

Po delší době o sobě dává vědět Apple iPhone 5C, což by měl být cenově dostupnější model výrobce. Na internet unikla velmi kvalitní fotografie tiskové kvality, která údajně zachycuje bílou variantu iPhonu 5C, který bude plastový. Na displeji můžeme vidět nejnovější prostředí iOS7. Pokud by se levnější model potvrdil, zřejmě dojde k představení společně s vyšší iPhonem 5S, tedy již 10. září.

Apple iPhone 5C

Aktualizováno 29. 7. 2013

Příchod levnějšího Apple iPhonu se zdá být stále jistější. Nejnovější únik nám ukazuje zadní stranu bílé varianty. Na tom by nebylo nic zvláštního. Na této fotografii však už můžeme vidět certifikační logo úřadu FCC, což by mohlo značit pravost zařízení. K potvrzení by stačil ještě dokument od FCC, ten se nicméně prozatím neukázal. Nové informace o výbavě prozatím dostupné nejsou. K představení levnějšího iPhonu, který se možná bude jmenovat 5C, by mělo dle některých spekulací dojít 6. září. Když se však zadíváme do kalendáře, probíhá tento den veletrh IFA v Berlíně a Apple možná zvolí spíše pozdější datum. iPhone 5 byl například představen 12. září.

Původní informace z 24. 6. 2013

Poté, co se minulý týden objevila na internetu schématická zobrazení údajného levného iPhonu, ukázal server Apple Insider 3D vizualizace, jak by tento telefon mohl vypadat.

Otvory reproduktoru a mikrofonu na spodní straně telefonu jsou kruhové a podobají se těm na současném iPodu Touch, ale také novým indikátorům signálu v nedávno představeném iOS 7. Stejně jako u iPhonu 5 na levném iPhonu najdete na spodní straně i Lightning port, u kterého jsou po stranách vidět šroubky, a konektor pro připojení sluchátek.

Na levém boku jsou vidět podlouhlá tlačítka regulace hlasitosti, která se také podobají spíše iPodu Touch než iPhonu 5, který je má kruhová. Zadní rohy telefonu jsou zaoblené a podobají se iPodu Classic. Kromě těchto vylepšení dostane levný iPhone klasické tlačítko domů a čtyřpalcový displej.

Tip: Chystaný iPhone bude údajně barevnější. Unikl nyní důkaz?

Tělo nového levného iPhonu má být o něco tlustší než u iPhonu 5 a předpokládá se, že zadní kryt je plastový, aby se snížily náklady. I přes zvěsti o plastovém těle by však neměl být nový nižší iPhone výrazně levnější a zcela určitě nebude konkurovat levným smartphonům s Androidem. Otázkou však stále zůstává, zda vůbec levnější iPhone Apple vůbec chystá, nebo se analytici a novináři mýlí.

Zdroje: 9to5mac.com, appleinsider.com, iclarified.com, appleinsider.com, gsmarena.com, slashgear.com, weibo.com, venturebeat.com

Diskuze ke článku
Vojtěch Vincze
Vojtěch Vincze
Článek o menším iPhonu a diskuze je o souboji značek a platforem. Je opravdu s podivem, kolik lidí se dokáže hádat o to, který systém nebo značka je lepší. U akcionářů nebo vývojářů pro konkrétní značku/systém bych to pochopil, ale takhle? Měl jsem většinou jenom Nokie. Od 5110 až po poslední E66. Po dlouhém váhání a vybírání jsem nakonec skončil u S4. Zatím spokojenost, i když launcher od Samsungu jsem ihned raději nahradil (Nova Launcher Prime) a koupil jsem si klávesnici SwiftKey.
Apple a iOS mi prostě nevyhovuje svojí politikou a uzavřeností, i když design iPhonu se mi líbí. HTC One mě až na repro neoslovilo a Nokia, pokud přežije, má ještě co dělat, aby WPx dotáhla po stránce funkcionality.
Nikdy by mě ale nenapadlo se do "krve" rvát za jednu značku nebo systém. Každý ten systém má svoje.
Klidně bych si pořídil Mac, ale v práci potřebuju MS SQL Server a Delphi a doma mám PC na hry, takže je logický, že jedu na wokenicích. Menší iPhone? Proč ne, záda mi připomínají Lumii 620

Trey Sand
Nehledě na to co jsem se učil na státnice v managmentu ... Spokojený zákazník zůstavá u značky a doporučíjí 2 dalším lidem... Nespokojený zákazník odchází od značky a řekne o té značce dalším 10 lidem jak je špatná :-)
rura
Keby apple vyrobil lacny plastovy iphone tak by tym rozdrvil konkurenciu ...ale take nieco je len vo sne mozne.....aj keby bol cely z plastu aj tak bude musiet byt predrazeny inac by majitelia iphonu 5 zistili ze platia za kusok hlinnika a skla nehoraznu sumu ...to co je vo vnutri ma hodnotu mozno 150€...
Pavel
Já myslím, že kdyby použily klasické rozlišení iP5, ale levnější LCD panel, procesor Apple A4, 512MB ram a dali tam foťák z iP4 + byl z plastu a tlustší, mohl by stát tak kolem 300 dolarů a myslím, že by to byl "drtič" S4 mini a podobných Androidů. Samozřejmě to může být jinak, nebo nebude představený vůbec... ;)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze