Značka VAIO údajně začne s výrobou chytrých telefonů

1

Logo společnosti VAIO můžete vídat na svých noteboocích a jistě si jej pamatujete z dob, kdy tato značka patřila Sony. Nyní je však značka vlastněna japonskou investiční skupinou JIP, která pokračuje ve výrobě. Zálusk si nyní dělá na segment chytrých telefonů.

Sony oznámilo prodej své divize přenosných počítačů VAIO zkraje roku 2014. Výroba a prodej však pokračují dále, byť jen v Japonsku. Z našeho trhu značka zmizela. Vše by se ale mohlo možná brzy změnit, neboť se spekuluje o tom, že kromě přenosných počítačů se dočkáme také chytrého telefonů s logem VAIO.

Vaio Smartphone
VAIO Smartphone (ilustrační foto)

Údajně chystaný model by měl být vybaven 5palcovým displejem s HD rozlišením nebo 64bitovým procesorem Snapdragon 410. Vhod přijde 2GB operační paměť nebo 16GB úložiště. V případě fotoaparátů se hovoří o hlavním 13megapixelovém snímači a čelní kamerce s rozlišením 5 megapixelů. Prostředí pak zajistí Android 5.0. Novinka by mohla být konkurencí pro mnohé Xperia a odhaduje se, že jim bude i podobná. Poslední informace prozrazuje, že k odhalení by mělo dojít již 12. března.

Zdroje: j-com.co, gsmarena.com

Diskuze ke článku
vensan
vaio ma byt synonimom nieco exkluzivneho atraktivneho vykonneho premioveho - ale spomenute parametre ziadnu kategoriu nesplnaju ! Dalsi zbytocny kusok

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze