VAIO Phone Biz a další exotika s Windows 10 Mobile naživo

11

Microsoft na veletrhu MWC v Barceloně ukazoval, že to není pouze on, kdo vyrábí telefony s Windows 10 Mobile. Ve speciální sekci prezentoval množství telefonů, které mají na svědomí jiní výrobci. A místy to je opravdu exotická podívaná. Některé kousky jsou určeny exkluzivně pro Japonsko a jen tak je neuvidíte.

Microsoft se již několikrát vyjádřil, že bude vyrábět méně svých Lumií a jeho záměrem je, aby telefony se systémem Windows vyráběli zejména partneři. A i když by se mohlo zdát, že telefony s Windows 10 Mobile vyrábí jen Microsoft, případně Acer nebo HP, není tomu tak. Na veletrhu v Barceloně jsme se mohli přesvědčit, že paleta zařízení s tímto systémem je mnohem širší, a pro našince rozhodně hodně exotická. Podívejte se níže na fotogalerii těch nejzajímavějších kousků, které si u nás nekoupíte.

VAIO Phone Biz a další exotika s Windows 10 Mobile – MWC 2016

VAIO Phone Biz

Zřejmě nejznámější z neznámých je VAIO Phone Biz, a to hlavně díky slavnému jménu, pod kterým dříve Sony prodávalo notebooky, tablety a další elektroniku nejen s Windows. Po prodeji divize VAIO japonské investiční skupině jsme se ale mimo prvních notebooků dočkali také tohoto zajímavého telefonu. Má kovové tělo, 5,5palcový Full HD displej, podporuje Continuum a zaujme také absencí slotu pro paměťové karty – integrováno je totiž e-SIM řešení.

Technické parametry VAIO Phone Biz

Kompletní specifikace
Konstrukce156,1 × 77 × 8,3 mm, 167 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
Displej?, 5,5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx, LED dioda, autofocus
ChipsetQualcomm Snapdragon 617 MSM8952, CPU: 8×1,2 GHz
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: ?, NFC: ne
Operační systémWindows 10 Mobile
Akumulátor2 800 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnost, ?

Mouse Computer Co. MADOSMA-Q601

Divný název, zajímavý telefon. Dost možná nejhezčí s Windows 10 Mobile vůbec. Má elegantní kovové tělo s tloušťkou jen 7,8 milimetru, 6palcový Full HD displej s krásně tenkými rámečky (pouze 1,9 mm), USB-C, 64GB paměť, 3 GB RAM a podporu funkce Continuum.

Trinity NuAns NEO

Asi největším exotem je Trinity NuAns NEO, jehož zadní kryt tvoří imitace kůže a dřeva. Telefon je neobyčejně tlustý, na druhou stranu ale výborně padne do ruky. Podporuje funkci Continuum a prodává se pouze v Japonsku.

Freetel Katana 01

Levný telefon, který se prodává opět pouze v Japonsku má 5palcový displej s rozlišením jen 854 × 480 pxielů, 1 700mAh baterii a 5Mpx fotoaparát.

Jenesis 4" Phone

Na dnešní poměry neobyčejně kompaktní telefon Jenesis 4" Phone má, jak už z názvu vyplývá, jen 4palcový displej, podporu LTE nebo Full HD nahrávání videa.

Diskuze ke článku
Jirka.S
Myslím si že tímto prodejem Sony hodně prohloupilo.. Udělat tak vaio telefony něco na způsob note od Samsungu takové pracovní se stylusem tak by je to mohlo vytáhnou že sraček ve kterých jsou s mobilní divizi.
hell
jj tady nekoupíme fakt nic jiného,kromě prestigia a tam je kvalitka pofidérní 2ks celkem 7x reklamováno
blue.sun
Je smutné, že do ČR se nic z toho zase nedostane.
Hexagon
Trosku mi to pripomina scenu s FF OS,tiez vacsina no name vyrobcov+ alcatel a ziadny sa k nam nedostal. A kde je FF OS teraz...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze