Xiaomi potichu uvedlo nové chytré hodinky s Wear OS. Pohání je Snapdragon W5+ Gen 1

2
Xiaomi potichu uvedlo nové chytré hodinky s Wear OS. Pohání je Snapdragon W5+ Gen 1
Fotografie: Xiaomi
  • Výrobce si hodinky cení přibližně na 5 tisíc korun
  • Ve výbavě najdeme 1,43" OLED displej i GPS

Xiaomi kromě vlajkového modelu Xiaomi 14 Ultra rovněž potichu uvedlo nové hodinky Xiaomi Watch 2, jež se pokusí nalákat zájemce na operační systém Wear OS, čipset Snapdragon W5+ Gen 1 a relativně příznivou cenu.

Hliníkové pouzdro a chybějící korunka

Xiaomi Watch 2 budou nabízeny ve stříbrném a černém provedení a jedná se v podstatě o odlehčenou verzi Watch 2 Pro. Ty nás v našem redakčním testu zaujaly kvalitním displejem, nevídaně rychlým nabíjením, ale také výkonným čipsetem, naopak zklamaly tím, že jim schází odolnost dle IP68 i safírové sklo.

Hodinkám schází otočná korunka, pouzdro je vyrobeno z osvědčeného hliníku

Novinka, na rozdíl od zmíněného modelu Watch 2 Pro, nepodporuje LTE a nedisponuje ani pouzdrem z nerezové oceli. Xiaomi Watch 2 namísto toho spoléhají na hliníkové pouzdro a také dvojici fyzických tlačítek bez korunky, což je škoda, neboť je otočná korunka rozhodně praktickým ovládacím prvkem. Velikost obrazovky činí stále 1,43" s rozlišením 466 × 466 pixelů, přičemž se jedná o displej typu OLED, tudíž se můžeme těšit na špičkový kontrast, líbivé barevné podání i příkladné pozorovací úhly. Chvalitebná je pak přítomnost moderního čipsetu Snapdragon W5+ Gen 1, GPS, zvýšené odolnosti do 5 atmosfér, ale také podpora monitoringu okysličení krve a různých zdravotních/sportovních metrik.

Velkou předností těchto hodinek, které si výrobce cení zhruba na 5 tisíc korun, je přítomnost operačního systému Wear OS. Ten umožní nainstalovat velké množství aplikací, přesto by měly dle informací na stránkách prodejce amazon.de hodinky zvládat až 15denní výdrž na jedno nabití, lze však předpokládat, že (není-li tato informace pouze textovou chybou) se bude jednat o používání v rámci úsporného režimu, kdy bude většina funkcí vypnuta. Na oficiální českou premiéru, stejně jako na klasické představení ze strany Xiaomi obsahující veškeré podrobnosti o parametrech apod., v tuto chvíli stále čekáme. Vystavení hodinek na platformě Amazon si všimla gsmarena.com.

Xiaomi Watch 2

Rozměry47,6 × 45,9 × 11,8 mm, 55 g
DisplejAMOLED, 1,43" (466 × 466 px)
Fotoaparát
ProcesorQualcomm Snapdragon W5+ Gen1,
PaměťRAM: 2 GB, úložiště: 32 GB
Akumulátor495 mAh