Wireless Display Adapter představen: Chromecast od Microsoftu

7

Microsoft představil a zahájil předobjednávku svého Wirell Display adaptéru, který po vzoru Chromecastu dokáže streamovat obsah přes váš telefon, tablet nebo stolní počítač. Na rozdíl od Chromecastu je ale v hledáčku Microsoftu platforma Windows a Windows Phone, což je pochopitelné.

Microsoft oficiálně představil „svůj Chromecast“, který se jmenuje trochu krkolomně, a to Microsoft Wireless Display Adapter. Pokud nejste obeznámeni s tím, jak takovéto zařízení funguje, pak vězte, že je to velmi jednoduché. Zařízení zapojíte skrze HDMI do vaší televize a napájíte ho skrze USB. Na něj pak prostřednictvím Wi-Fi můžete posílat obsah v podobě videí, fotografií nebo hudby z vašeho telefonu, tabletu nebo počítače.

TIP: Microsoft pokračuje v propouštění: vyhodil další tisíce zaměstnanců

Microsoft se však zaměřuje hlavně na svoje domácí platformy Windows Phone a Windows a můžete tak použít například Microsoft Surface Pro nebo telefony Lumia. Microsoft však nezanevřel na ostatní platformy a podpory se dočkal také Android. Wireless Display Adapter je nyní k předobjednání v USA a a Kanadě za cenu 60 dolarů, tedy kolem 1 600 korun s DPH, což je téměř dvojnásobek ceny, za kterou se v USA prodává Chromecast, ten totiž stojí 35 dolarů. Za zmínku ještě stojí, že adaptér funguje na bázi Miracastu.

Zdroje: microsoftstore.com, wmpoweruser.com

Diskuze ke článku
Andrej Michalek
Microsoft má vlastný OS pre PC, smarphony aj tablety. Odkedy odkúpil nokiu tak má kompletné mobilné portfólium - HW aj SW vlastných smartphonov podobne ako APPLE. A ja sa pýtam, ako je možné že takakáto firma v reklamnom videu ukáže SAMSUNG- tj. konkurenčný mobil s konkurenčným systémom....?!? WTF?!? To je akoby APPLE v reklame na APPLE TV ukazovovalo NEXUS....
Petr
Wireless Display Adapter je úplně něco jiného než Chromecast a jen opisujete nesmysly od konkurence. WDA jen přenáší obraz z jiného zařízení, v Chromecastu je "počítač" a umí si sahat na obsah (třeba YT přímo), z mobilu se jen iniciuje přenos.
Martin
Pride mi to ako hodne slaba nahrazka Chromecastu, s ktorym navyse nema skoro nic spolocne. Sice dokaze mirrorovat obraz z daleko viacej zariadeni, ako zatial Chromecast, ale toto je zaroven jeho najvacsia nehyhoda, lebo nedokaze nic ine. Navyse, zrkadli obraz zariadenia, cize s nim na rozdiel od Chromecastu nemozete pocas zrkadlenia nic robit, a toto navyse dost vyrazne zerie baterku. A to som este nedosiel k tomu najhorsiemu. Otvorte si totiz taky Amazon, a pozrite sa, co tam stoja Miracast adaptery. A pri tomto pohlade vyzera cena tejto skaredej krabicky este daleko horsie, ako keby sme ho porovnavali len s Chromecastom...
Durus
Mne sa to praveze lubi. S chromecastom to nema ale nic spolocne. Vzhladom na cenu predpokladam ze to bude mat dvojpasmovu wifi, DLNA, Miracast a Wifi direct. Lepsiu hracku ma asi len Sony, s tou sa sparujes aj caz NFC. A samozrejme Sony IM10 Miracast Wireless Display je este o nieco drahsi.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze