Microsoft pokračuje v propouštění: vyhodil další tisíce zaměstnanců

25

Microsoft pokračuje ve své propouštěcí strategii, kterou oznámil již v červenci. Nyní začíná druhé kolo, kde se Microsoft rozloučí s několika tisíci zaměstnanců. Jaký je plán Microsoftu a kdy propouštění tak velkého giganta skončí?

Na propouštění má velký vliv Nokia, kterou Microsoft koupil. O práci se tak strachují především zaměstnanci Nokie, tedy nyní již Microsoftu. Cíl je jasný, společnost bude chudší o 18 000 zaměstnanců, z toho celých 12 500 propuštěných bude od bývalé Nokie. Microsoft bere svůj plán zcela vážně, ostatně jsme se o tom již mohli přesvědčit, v červenci propustil 13 000 zaměstnanců a nyní dalších 2 900. Propouštění se nevyhne ani jednotlivým týmům, Microsoft zcela ruší vývojové centrum Silicon Valley. Někteří vývojáři však přestoupí jinam.

Microsoft se rozhodl k radikálnímu kroku, zda je to krok správným směrem se dozvíme až v následujících měsících a letech.

Zdroje: arstechnica.com

Diskuze ke článku
Redmarx
To neni o kroku spravnym smerem, to je o pudu sebezachovy, inovace v Officech uz nemaji kam jit a teda neni co vyvijet, Windows se od roku 2002 meni temer jen v grafickem designu a na to staci par lidi, do toho tu mame neuspech v tabletech Surface a zatim stale nejasnou situaci s mobilnimi telefony, kde 4% trhu na Windows Phone sice neni vylozene malo, ale neni to ani nejake super cislo, kdyz si k tomu navic uvedomime, ze do casti telefonu Microsoft dodaval jen software, ne vsechny prodane WP jsou Lumie. Takze pomineme-li licencni poplatky za patenty, kde se nektere firmy v posledni dobe Microsoftu take zdrahaji platit, tak jedine v cem je MS stale na vysluni je herni krabicka Xbox a to neni u takove firmy mnoho.
çekatel
Ahoj widousaci tak ja cekam na IP6 a ctu vase prispevky.Mam jako druhy mobil 630 a jrom baterie jsem spokojen.Android jsem mel take s to motorolu E neskutecne dobry phone az na to ze byl za jeden mesic 3 krat v servisu... Prvi dispaly.potom sluchatko a naposled jack sluchatkovy.Az me to dovedlo vratit se k aplle .Krok ktery podnika microsoft jen kvituji.Musi se oddelit zrno od plev Polovina zamestnancu vykonavala svou praci na 60%,Jednoduse se vezla roky a roky na vlne slavne tehdy nokie.
çekatel
Mediamarkt mel pred tydnem nokia 630,za 109€,lide ji kupovaly .Na recenzich ma plny pocet hodnoceni.Ted stoji zas 139€,A neni od veci phone Archos 40,Cesium s w8.1 za 89€ lepsi jak 520 ktera ma slabou baterii.Archos ma kapacitu 1950mha na 4 palce .front camera ..dioda gyroskop atd.. Vyhodna koupe.Akoratbjsem nemel sanci vyzkouset...
Jaroslav Hlbocký
Jaroslav Hlbocký
Naposledy upraveno: 22. 9. 2014 12:01
Viete môžte byt aj génius ale keď Vaši nadriadený pozerajú len na hospodárske čísla nič nezmôžete. Veď to sa stalo aj v Nokii. Vraj tam mali IPhone hotový oveľa skôr ako Apple ale žiaľ zodpovedný vedúci ho nepustili do predaja. A práve v tom bol Jobs vizionár a génius. Nepozeral na čísla ale na kvalitu produktov. A niečo podobné bolo v MS za éry Steve Ballmera. Žiadny vizionár len účtovník. Dúfam že sa to zmení príchodom Satya Nadella .

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze