Windows Phone mají novou zamykací obrazovku, zatím jako betu

46

Microsoft vydal pro telefony s Windows Phone 8.1 dlouho očekávanou aplikaci Live Lock Screen, která umožňuje na zamykací obrazovku umístit hodiny v mnoha originálních designech, které se při posunutí odemykací obrazovky zajímavě animují. Možnosti personalizace jsou tak opět o něco bohatší.

Microsoft se snaží rozšiřovat možnosti personalizace systému Windows Phone, který v tomto směru zůstává kromě změny barev menu a dlaždic případně interaktivní tapety na zamykací obrazovce poměrně rigidní. Zajímavým krokem vpřed je právě aplikace Live Lock Screen, která využívá nové možnosti Windows Phone 8.1. Vydání tohoto přizpůsobení oznámil Microsoft už na konferenci Build a vzbudila velký ohlas. Dnešním dnem je možné ji konečně stáhnout.

Designy zamykacích obrazovek

Po stažení a spuštění aplikace, která je zatím v betaverzi, lze zvolit jeden z šesti zajímavých designů zobrazení hodin a data na zamykací obrazovku. Nepřijdete ani o výpis statusu z vámi zvolené aplikace (například příští schůzka v kalendáři a podobně) tak, jako tomu je u klasické zamykací obrazovky. Podkladem může být vaše fotografie či série fotografií, které se mění v zadaném intervalu, případně si můžete nechat zobrazit aktuální tapetu z Bingu. Nevýhodou je, že tato zamykací obrazovka nahradí všechny informace, které jste si zobrazovali z jiné aplikace. Pokud jste tedy na zamykací obrazovce měli přehled počasí, jako já, musíte se jej vzdát.

Při odemykání obrazovky se dočkáte zajímavé animace

Nejzajímavější na nových hodinách je, že jsou aktivní, takže se neustále animují. Zajímavý efekt je použit také při odemykání telefonu a tudíž odsunutí zamykací obrazovky vzhůru. Například u zobrazení diagonálních hodin se jednotlivé části rozletí do všech směrů a vypadá to skutečně zajímavě. Je ale vidět, že zatím není vše v takovém stavu, aby se aplikace mohla zbavit své beta nálepky. Po aktivaci displeji trvá asi půl vteřiny, než se interaktivní hodiny na pozadí objeví, u starších telefonů to může trvat i několik vteřin. Animace při odemykání také ještě není stoprocentně plynulá. To vše ale Microsoft jistě brzy vyřeší a možnosti personalizace Windows Phonu budou opět o něco širší.

Aplikace Live Lock Screen funguje pouze na Windows Phone 8.1, na předchozí verzi 8 nejde stáhnout ani spustit. Aplikace je zatím dostupná pouze v angličtině.

Stáhnout Live Lock Screen BETA

Diskuze ke článku
n7610
Pěkné :-)
miro
Je to hotova tragedia. Kto si nechce dodupat telefon nech neinstaluje. Ta otravna prodleva tam uz zostane navzdy. Aj po odinstalovani aplikacie. Teraz je z mojho rychleho telefonu rovnaka sracka ako android. Samy loading kam sa podivam.
miro
A neviem akej pol sekundy. Mne to na htc 8x trva tak 5 sekund. A to ta neanimovana.
mirp
Bravo microsoft. Bravo. Na toto som cakal

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze