Windows Phone Explorer: první správce souborů pro WP 8.1

25

Jen pár dní po uvolnění Windows Phone 8.1 v rámci programu Windows Phone Devoloper Preview se začaly objevovat první aplikace, které využívají možnosti nové verze této aktualizace. Jednou z prvních je správce souborů Windows Phone Explorer. Aplikace je nicméně v počáteční fázi vývoje, takže toho zatím příliš neumí, ale naznačuje směr, kterým se bude ubírat.

Průzkumník souborů v tuto chvíli umožňuje procházet pouze vnitřní paměť telefonu a to ještě pouze složky Pictures, Camera Roll, Saved Pictures a Music. V průzkumníku můžete vytvářet, mazat a přejmenovávat složky a soubory. Stejně tak si můžete zobrazit jejich vlastnosti. Soubory je možné i kopírovat mezi jednotlivými složkami, ale už ne přesouvat. Kopírovat je možné taky pouze po jednotlivých souborech.

TIP: Vyzkoušeli jsme Windows Phone 8.1: videopohled a první dojmy

Aplikace Windows Phone Explorer zatím nenabízí přístup na paměťovou kartu, nabídka funkcí aplikace je tedy poměrně chudá a uživatelské prostředí víc než spartánské. Dá se nicméně předpokládat, že autor bude na aplikaci dále pracovat a chybějí funkce budou postupně přibývat.

Zdroje: windowsphone.com

Diskuze ke článku
jaram
Na 920 nepoužitelné. V souborech music ukazuje jpg a ne všechny
jirka
daleko lepší je Pocket File Manager, to umí vše
Karel
Ale např. do složky Video se stejně nedostanu.
Olaf
na co je Vam sakra ten File Manager ? Nechapu. Ja jej ani jednou na WP8 resp 8.1 nepotreboval.

Moc se mi nelibi, ze si masy vyrvavaji Android features na WP8.1 - viz Action Center, ktery nepotrebuju (zobrazuji se mi na nem jen updaty aplikaci) - email, sms, telefon mam na live tiles - kouknu vidim

Takova ta vysouvaci Apple lista s Wifi, BT, GPS ta je dobra a Adnroid Notifikacni centrum fakt nepotrebuju - uplne to popira live tiles

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze